tiistai 30. huhtikuuta 2013

The Lords of Salem

The Lords of Salem (2012)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 60
Pisteet: *
Salemissa asuva radiojuontaja Heidi (Sheri Moon Zombie) saa mysteerisen puisen paketin, joka sisältää The Lordsien vinyylilevyn. Bändin saatanallinen biisi saa Heidin voimaan pahoin ja hän alkaa nähdä ahdistavia painajaisia. Kun Heidin kollegat Whitey (Jeff Daniel Phillip) ja Munster (Ken Foree) soittavat biisin suorassa lähetyksessä siitä tuleekin hitti ja pian he saavat ilmaisliput bändin ensimmäiselle keikalle, joka tullaan pitämään pian Salemissa. Vuonna 1692 tapahtuneita Salemin noitaoikeudenkäyntejä tutkiva kirjailija Francis Matthias (Bruce Davison) kuulee myös biisin ja uskoo sen liittyvän jotenkin paikkakunnan historiaan sekä Heidiin.
Muusikko/ohjaaja Rob Zombie tekee parhaimmillaan loistavia elokuvia (The Devil's Rejects) ja heikoimmillaankin ihan katsomisen arvoista kuonaa (Halloween II), tai teki ainakin ennen tätä elokuvaa (tosin edellinen ohjaus The Haunted World of El Superbeasto on vielä näkemättä). The Lords of Salem on nimittäin tylsä ja lapsellinen yritys tehdä Rosemaryn painajainen -tyylistä saatanallista draamakauhua. Muutamassa kohtauksessa Zombien hyvät ohjaustaidot tulevat sentään esille, mutta kun koko elokuvan aikana ei ole yhtään aidosti pelottavaa, tai edes ahdistavaa kohtausta niin ei mahda mitään.
Zombien näyttelijävaimo Sheri Moon Zombie nähdään pariin otteeseen nakuilevan, mutta oikeasti neitonen ei näytä mitään, eli turhaa nössöilyä senkin osalta. Nakuilusta vastaavat pääasiassa noitia esittävät kurttuiset mummelit. Nimekkäät näyttelijät menevät lähinnä hukkaan, Bruce Davison sentään yritti nostaa vähän leffan tasoa, mutta Zombien kässäri oli niin paska ettei siitäkään mitään tullut. Ja ilmeisesti Zombie näytti näyttelijöille vain heidän omat kohtauksensa kässäristä, joten eivät oikein voineet kieltäytyäkään rooleista kun eivät tienneet minkälaista paskaa olivat tekemässä. Mikäli Zombien seuraava elokuva Tyrannosaurus Rex tulee olemaan samankaltaista kakkaa, alkaa hänen ohjaajauransa olemaan finaalissa, tai ei saa ainakaan elokuviaan laajempaan levitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti