maanantai 22. huhtikuuta 2013

Rahalla saa 2


Snabba cash II (Rahalla saa 2) (2012)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 55
Pisteet: ***
JW (Joel Kinnaman) on lusinut jo kolme vuotta ja ystävystynyt samaan vankilaan päätyneen Mradon (Dragomir Mrsic) kanssa. Ensimmäisellä lomareissulla JW:n olisi tarkoitus solmia sopimus kehittämästään taloushallinto-ohjelmistosta, mutta tuleekin kusetetuksi. Rahaa pitäisi saada kuitenkin nopeasti ja huipulle pitäisi päästä vauhdilla, joten JW karkaa Mradon kanssa ryöstääkseen alamaailman pomon Radovanin (Dejan Cukic) miljoonat. Samaan aikaan Jorge (Matias Varela) on tekemässä elämänsä diiliä myymällä miljoonien arvosta huumeita. Kaupat menee kuitenkin pieleen ja Jorge joutuu pakenemaan saaden peräänsä Radovanin miehet, jotka haluavat hänen varastamat rahat takaisin. Mahmoud (Fares Fares) taas on joutunut kuseen kun on velkaa Radovanille ja ne kuitatakseen hänen tulisi tappaa Jorge.
Rahalla saa 2 ei pohjaudu tällä kertaa suoranaisesti Jens Lapiduksen kirjoittaman Rahalla saa-kirjan jatko-osaan Siisti kosto, vaan juonen on keksinyt ykkösosankin käsikirjoittanut Maria Karlsson ja häntä avustaneet Peter Birro, Babak Najafi ja Fredrik Wikström, joista Najafi myös ohjasi elokuvan. Ensimmäisessä osassa nähdyt JW, Mrado ja Jorge eivät olleet oikeastaan edes mukana Siisti kosto-kirjassa, mutta tähän elokuvaan heidät siltikin haluttiin mukaan, joten kässäri piti kirjoittaa sen mukaiseksi. Aika huono ratkaisu, sillä hahmot ovat tässä tässä aikamoisen tyhmiä verrattuna ykkösosaan. Eikä Babak Najafi ole ykköosan ohjanneen Daniel Espinosan veroinen ohjaaja.
Kyllähän tämä siltikin ihan katsomisen arvoinen rikosleffa on. Kolmas osa on valmistumassa tänä vuonna ja ilmeisesti siinä juoni pohjautuu enemmän Lapiduksen kirjasarjan kolmanteen osaan Luksuselämää. Tuota kirjasarjaa suosittelen kyllä paljon enemmän luettavaksi kuin tätä elokuvasarjaa katsottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti