lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sound of My Voice


Sound of My Voice (2011)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 58
Pisteet: ****½
Sijaisopettaja Peter (Christopher Denham) ja hänen tyttöystävänsä Lorna (Nicole Vicius) ovat päättäneet tehdä paljastusdokumentin Los Angelesissa sijaitsevasta pienestä lahkosta ja ovat jo soluttautuneet onnistuneesti sen jäseniksi. Heidät kutsutaan vihdoin tapaamaan sen johtajaa, naista nimeltä Maggie (Brit Marling), joka sanoo tulevansa tulevaisuudesta ja vievänsä seuraajansa turvaan tulevalta sisällissodalta.
Brit Marling oli tekemässä vuonna 2011 kahta merkittävää elokuvaa, scifidraamaa Toinen maailma ja tätä psykologista trilleriä Sound of My Voice. Molemmat saivat ensi-iltansa Sundancen elokuvafestareilla vuonna 2011 ja Brit toimi molemmissa tuottajana, toisena käsikirjoittajana sekä näytteli pääroolia. Molemmat elokuvat voi helposti nostaa viime vuosina tehtyjen elokuvien kärkilistalle ja tarjoavat katsojalle oikeasti ajateltavaa. Britin esittämä Maggie on mieleenpainuva hahmo ja hänen hymynsä on vastustamaton. Asioita ei selitellä liikaa ja osin juoni jää täysin katsojan itse pääteltäväksi. Onko Maggie todella tulevaisuudesta vai onko hän vain hyvä valehtelija?
Tämän oli tarkoitus olla ensimmäinen osa trilogiasta, mutta on epäselvää tullaanko jatko-osia koskaan tekemään. Samoilta tekijöiltä on tulossa tänä vuonna isommalla budjetilla tehty toimintadraama The East, jossa Brit Marlingin esittämä vakooja soluttautuu anarkistiryhmään ja rakastuu sen johtajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti