lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jack Reacher - Tappajan jäljillä


Jack Reacher (Jack Reacher – Tappajan jäljillä) (2012)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 54
Pisteet: ***½
Taidokas tarkka-ampuja ampuu viisi sattumanvaraisilta vaikuttavaa ihmistä Pittsburghissa. Poliisi saa nopeasti kiinni mahdollisen syyllisen, entisen sotilaan James Barrin (Joseph Sikora) ja tapaus näyttää olevan selvitetty. Barr vaatii kuitenkin paikalle toista entistä sotilasta, Jack Reacheria (Tom Cruise), joka saapuukin yllättäen paikalle kuultuaan tapauksesta uutisista. Jack tietää Barrin pystyvän tekoihin, mutta lupautuu Barrin puolustusasianajaja Helen Rodinin (Rosamund Pike) suostuttelemana tutkimaan ampumisia tarkemmin ja pääsee salaliiton jäljille, johon liittyvät Jackia seuraava Charlie (Jai Courtney) niminen mies ja tämän harvasorminen pomo The Zec (Werner Herzog).
En ole lukenut yhtäkään Lee Childin kirjoittamaa Jack Reacher-kirjaa, joten ei mitään hajua miten paljon tämä elokuvaversio eroaa niistä, mutta varsin viihdyttävä rikostoimintatrilleri oli ainakin kyseessä. Jo 50-vuotias Tom Cruise näyttää edelleen noin nelikymppiseltä ja sopi tähän rooliin varsin hyvin. Juoni oli vähän erikoisempi kuin yleensä ja tarjosi varsinkin elokuvan alkupuolella aika hämmentäviä tilanteita, kun ei tiennyt oikein yhtään mihin suuntaan juoni tästä on menossa. Elokuvan loppu oli hieman laimeampi kun juonikuvio oli siinä vaiheessa jo selvillä, mutta onnistui viihdyttämään kuitenkin loppuun asti. Päräyttävimmästä roolisuorituksesta vastasi ohjaajana paremmin tunnettu Werner Herzog, joka jää mieleen oudoinpana pahiksena mitä viime vuosina elokuvissa on nähty.
Cruise tuotti elokuvan itse ja se tehtiin kohtuu pienellä budejtilla, vain noin 60 miljoonalla dollarilla. Kassatuloja tuli maailmanlaajuisesti noin 216 miljoonaa dollaria, joten jatko-osaa on jo suunniteltu, vaikkakin Yhdysvalloissa elokuva menestyi suht heikosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti