perjantai 7. lokakuuta 2011

The Ward


327. John Carpenter: The Ward ***
Kauhun mestarin paluu.
John Carpenter on tehnyt useita hienoja kauhuelokuvia, joista Halloweenin varmasti tietävät kaikki. Carpenterin alamäki ohjaajana alkoi kuitenkin 90-luvulla Escape from L.A.:n myötä ja on tehnyt sen jälkeen elokuvia vain harvakseltaan. Miehen maine kauhuohjaajana ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, senpä takia hän oli yksi Masters of Horror-kauhusarjan ohjaajista ja vuonna 2010 valmistui vihdoin myös tämä uusi kauhuelokuva The Ward.
Eletään vuotta 1966. Viranomaisia pakeneva Kristen (Amber Heard) otetaan kiinni maaseudulta, jossa hän on polttanut autiotalon. Hänet toimitetaan psykiatriseen sairaalaan, jossa hänet laitetaan samalle osastolle piirtämisestä tykkäävän Irisin (Lyndsy Fonseca), hullun Emilyn (Mamie Gummer), kauniin Sarahin (Danielle Panabaker) ja pehmolelupupua hoivaavan Zoeyn (Laura-Leigh) kanssa. Pian Kristenille selviää, että osastolla kummittelee ja että kummitus aikoo tappaa heidät kaikki yksitellen. Kristen aikoo paeta ja pelastaa myös muut tytöt.
Laadukas elokuva kaikin puolin, mutta juoni jäi aika ontoksi ja kummituksesta ei saatu oikein mitään irti. Välillä kummitusta jopa näytettiin aivan liian pitkään, jolloin näki että kyseessä oli selvästi näyttelijä kummitukseksi meikattuna ja digitehosteilla vielä paranneltuna. Amber Heard oli hyvä pääroolissa, mutta hahmosta loppui mielenkiinto loppupuolella. Loppu tarjosi yllätyksen, mutta sellaisia näkee nykyään jo melko usein ettei jaksanut olla edes yllättynyt. Muutkin näyttelijät olivat rooleissaan ihan hyviä, kässäri tosin ei tarjoillut heille mitään kovin kummoista dialogia tai tekemistä. Kuvaus oli hienon näköistä, tosin niissä kummituskohtauksissa kuvaus jäi aika laimeaksi.
Ihan ok kauhuelokuva, mutta Carpenterin kyvyt huomioon ottaen aika heikko tapaus silti. Nykyään hyviä kauhuelokuvia tehdään kuitenkin todella vähän, joten tämän katseli ihan mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti