keskiviikko 19. lokakuuta 2011

The Hangover Part II


336. Todd Phillips: The Hangover Part II (Kauhea kankkunen 2) ***
Kauhea kankkunen Bangkokissa.
Stu (Ed Helms) on menossa naimisiin Thaimaassa syntyneen Laurenin (Jamie Chung) kanssa, joten häät pidetään siellä. Phil (Bradley Cooper) ja Doug (Justin Bartha) perheineen ovat tulossa paikalle ja Doug houkuttelee Stun kutsumaan myös Alanin (Zach Galifianakis). Nelikko lentää paikalle Laurenin pikkuveljen, Stanfordissa opiskelevan 16-vuotiaan Teddyn (Mason Lee) kanssa. Alan ei oikein pidä Teddystä, sillä haluaisi taas hengailla kaveriensa kanssa ilman ulkopuolisia. Häät ovat muutaman päivän päästä, joten he viettävät iltaa miesporukassa rantanuotiolla. Tarkoituksena on nauttia parit kaljat ja mennä nukkumaan.
Seuraavana aamuna Phil, Stu ja Alan heräävät kuitenkin törkyisestä bangkokilaishotellihuoneesta muistamatta mitään yön tapahtumista. Stu'lla on samanlainen tatuointi naamassaan kuin Mike Tysonilla, Alanin hiukset on ajeltu pois, huoneessa on tupakoiva apina ja Teddyä ei näy missään. Doug soittaa Philille ja kertoo itse olevansa häähotellilla eikä tiedä mihin kaverukset olivat yöllä menneet, joten heidän on etsittävä lisää vihjeitä hotellihuoneesta löytääkseen Teddyn. Phil löytääkin Teddyn sormen, joten jotakin pahaa on selvästi tapahtunut. Huoneesta löytyy myös aiemmasta elokuvasta tuttu kansainvälinen rikollinen Chow (Ken Jeong), joka kuitenkin kuolee vedettyään huumeita, eikä ehdi kertoa mitä yöllä oli tapahtunut.
Kaverukset heivaavat Chow'n ruumiin jääkoneen sisään ja lähtevät etsimään vihjeitä Bangkokin kaduilta ja paikoista joissa yöllä vierailivat. Poliisiasemalta löytyy pyörätuolissa istuva hiljaisuusvalan vannonut munkki, josta ei ole juurikaan apua. Matka jatkuu baariin, joka on poltettu miltei maan tasalle. Vieressä sijaitsevan tatuointiliikkeen omistaja opastaa heidät edelleen munkkiluostariin, josta päädytään erotiikkaklubille. Kuvioissa on mukana myös venäläisiä rikollisia, Kingsley niminen rikollispomo (Paul Giamatti) ja tietysti leidareita. Tervetuloa siis Bangkokiin, jonne on helppo kadottaa 16-vuotias nuorukainen.
Aikapitkälti samaa menoa kuin ensimmäisessäkin osassa. Tapahtumapaikka on vain tällä kertaa Thaimaan pääkaupunki Bangkok Las Vegasin sijaan. Jälleen kumppanusten on etsittävä kadoksissa olevaa henkilöä, joka on tällä kertaa siis Stun morsiamen pikkuveli. Elokuvan alku oli melko laimea, vauhtiin päästiin vasta siinä vaiheessa kun porukka heräsi hotellissa. Zach Galifianakisin esittämä Alan oli aluksi pelkästään ärsyttävä, mutta onneksi hahmosta saatiin lopulta irti vähän muutakin ja Alanin meditaatiokohtaus oli elokuvan parhaimpia hetkiä. Muu aiemmasta osasta tuttu näyttelijäkaarti veti roolinsa hyvin samankaltaisesti kuin ensimmäisessäkin osassa. Ang Leen poika näytteli Teddyn roolia ja söpö Jamie Chung Laurenia. Ja kun kerta Thaimaassa oltiin niin olihan mukaan pitänyt saada myös leidareita, joiden paljaita alapäitä oli ehdottomasti näytettävä kuvassa, jotta tyhmempikin arvasi mistä on kyse. Mutta ihan kohtuullisen viihdyttävä komedia kuitenkin kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti