lauantai 25. elokuuta 2012

Äkkikuolema


Sudden Death (Äkkikuolema) (1995)
Ohjaus: Peter Hyams
Käsikirjoitus: Gene Quintano
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Powers Boothe, Raymond J. Barry, Whittni Wright, Ross Malinger, Dorian Harewood, Kate McNeil, Michael Gaston,
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 216
Pisteet: **
Darren McCord (Jean-Claude Van Damme) ei pysty pelastamaan pikkutyttöä tulipalosta ja siirtyy palomiehen hommista palotarkastajaksi. Hän on vastuussa kauden päättävän jääkiekkomatsin paloturvallisuudesta ja tuo myös lapsensa Tylerin (Ross Malinger) ja Emilyn (Whittni Wright) katsomaan matsia. Paikalle saapuu myös varapresidentti Daniel Binder (Raymond J. Barry), joten turvatarkustukset ovat tarkkoja areenalla. Pahaksi onneksi rikolliset (Powers Boothen johtamana) saapuvat myös matsiin, eivät kuitenkaan katsomaan sitä, vaan ottamaan varapressan panttivangiksi. Tarkoituksena on kiristää miljoonia dollareita valtion rahoja ja tappaa panttivankeja mikäli vaatimuksiin ei suostuta. Lisäksi areena on täynnä räjähteitä jotka pamahtavat jos viranomaiset yrittävät päästä vapauttamaan panttivankeja. Samalla kun jääkiekkomatsi jatkuu panttivankitilanteesta tietämättömänä, huomaa Darren jonkun olevan vialla ja pian hänen tyttärensä joutuu myös rikollisten panttivangiksi. Ja sehän ei tietysti passaa, joten Darren alkaa pistämään rikollisia kylmäksi ja samalla deaktivoi räjähteitä.
Tylsä toimintarymistely Van Dammelta. Heti alusta lähtien oli selvää että Van Damme oli aivan väärä tälläiseen elokuvaan. Mies sopii paremmin esittämään lain toisella puolen olevaa, tosin siltikin hyvikseksi luettavaa tyyppiä. Tässä matkittiin myös melkoisen selvästi Kaappaus merellä ja Kaappaus raiteilla elokuvia, joten juoni tuntui jo moneen kertaan nähdyltä. Täysin paska tämä ei ollut, mutta niin tylsä kuitenkin ettei jaksanut missään vaiheessa innostaa. Powers Boothen esittämä pääpahis oli välillä kyllä ihan hauska murjoessaan vitsejä panttivankeja tappaessaan. Siinäpä elokuvan hyvät puolet oikeastaan olivatkin. Yhdysvalloissa elokuva floppasi, mutta keräsi maailmanlaajuisesti kuitenkin ihan kohtuu hyvin, joten varsinaisesti flopiksi sitä ei voi kutsua. Joidenkin mielestä tämä olisi Van Dammen parhaimpia elokuvia. Paskat ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti