tiistai 25. lokakuuta 2011

Zookeeper


Zookeeper (2011)
Ohjaus: Frank Coraci
Käsikirjoitus: Nick Bakay, Rock Reuben, Kevin James, Jay Scherick, David Ronn
Näyttelijät: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Joe Rogan, Ken Jeong, Donnie Wahlberg, Nick Nolte, Adam Sandler, Sylvester Stallone, Cher, Judd Apatow, Jon Favreau, Faizon Love, Maya Rudolph, Don Rickles, Tom Woodruff Jr
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 346
Pisteet:
Paska koko perseen komedia puhuvilla eläimillä.
Griffin Keyes (Kevin James) on Franklinin eläintarhan pääeläintenhoitaja, joka rakastaa kaikkia tarhan eläimiä koko sydämestään. Griffin järjestää naimisiin menevälle veljelleen juhlat eläintarhassa, jonne saapuu myös Griffinin ex-tyttöystävä Stephanie (Leslie Bibb), joka jätti miehen viisi vuotta sitten varsin tylysti juuri kun Griffin kosi muijaa. Veli ehdottaa että Griffin tulisi töihin samaan työpaikkaan ökyautomyyjäksi ja lopettaisi eläintenhoitajana. Puhumaan pystyvät eläintarhan eläimet järjestävät hätäkokouksen kun kuulevat, että Griffin harkitsee töiden lopettamista ja aikovat auttaa miestä saamaan Stephanien takaisin ilman että jättää työtään. Heidän on sen takia rikottava kaikkien eläinten vannoma vala olla puhumatta ihmisten kuullen. Griffin tietysti säikähtää kun kuulee eläinten puhuvan ensimmäistä kertaa, mutta tottuu pian tilanteeseen ja ottaa avun vastaan. Varsinkin kun toinen Stephanien ex-poikaystävä (Joe Rogan) yrittää myös saada tätä takaisin. Eläinten neuvojen ja työkaverinsa Katen (Rosario Dawson) avulla Griffin saakin uuden tilaisuuden Stephanien kanssa, mutta onko se todella sitä mitä hän haluaa?
Koomikkokaverukset Kevin James ja Adam Sandler ovat viime vuosina tehtailleet varsin runsaasti elokuvia, joko yhdessä tai erikseen. Tämä Zookeeper tehtiin Kevin Jamesia varten. Adam tuotti ja toimi yhden eläinhahmon, kapusiiniapina Donaldin äänenä. Muiden eläinhahmojen ääninä kuullaan mm. Sylvester Stallone leijona Joena, Nick Nolte gorilla Bernienä, Judd Apatow elefantti Barrynä, Cher leijona Janetina, Maya Rudoplh kirahvi Molliena, Don Rickles sammakko Jiminä, Jon Favreau harmaakarhu Jeromena ja Faizon Love harmaakarhu Brucena. Stallone saa ihan hauskaa läppää irti urosleijonasta, joka on oikeasti naarasleijona Janetin tossun alla. Mutta eläinhahmoista paras on kuitenkin gorilla Bernie, josta tulee Griffinin paras kaveri. He käyvät yhdessä baarissa ja kaksikon välinen ystävyys on aidosti koskettavaa. Elokuvan olisikin voinut rakentaa täysin näiden hahmojen ympärille ja unohtaa Stephanie kokonaan. Muija kun on juuri se tyypillinen naishahmo, jota päähenkilö mukamas haluaa, mutta oikeasti rakkaus löytyy toisaalta. Lopussa Griffin ja Bernie törmäilevät autolla, soutavat jokea pitkin ja kiipeävät sillalle paskojen tietokonetehosteiden kera.
Muutama oikeasti hauska vitsi oli eksynyt sekaan, mutta paras kohtaus oli ehdottomasti kun Kevin James potkaisee Donnie Walhbergin esittämän äitinsä luona asuvan Shanen seinään. Jos koko elokuva olisi menty samalla asenteella, olisi lopputulos ollut aivan toinen, mutta tälläisenään siis varsin paska komedia, joka ei missään nimessä sovellu koko perheelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti