torstai 1. maaliskuuta 2012

Herra Popper ja pingviinit


Mr. Popper's Penguins (Herra Popper ja pingviinit) (2011)
Ohjaus: Mark Waters
Käsikirjoitus: Sean Anders, John Morris, Jared Stern
Näyttelijät: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Landsbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll, Clark Gregg, Philip Baker Hall, Maxwell Perry Cotton
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 68
Pisteet: **½
Kertakatseluviihdettä.
Kiinteistövälittäjänä isolle firmalle työskentelevä herra Popper (Jim Carrey) kusettaa työkseen arvorakennusten omistajia suostuttelemalla heidät myymään rakennuksensa, jonka jälkeen ne pistetään matalaksi ja rakennetaan uusi tilalle. Uusimpana tehtävänä on saada Selma Van Gundy (Angela Landsbury) myymään omistamansa Tavern on the Green-ravintola, mutta tämä suostuu myymään vain sellaiselle, jolla on rakastava perhe. Popper on eronnut vaimostaan (Carla Gugino) eikä suhde lapsiinkaan (Madeline Carroll ja Maxwell Perry Cotton) ole ihan paras mahdollinen. Popperin oma isä, joka seikkaili enemmän maailmalla kuin oli poikansa kanssa, kuolee ja jättää Popperille perinnöksi kuusi valkokulmapingviiniä, jotka hämmästynyt Popper piilottaa kattohuoneistoonsa samalla kun yrittää saada Van Gundyn myymään ravintolan. Pikkuhiljaa Popper alkaa kuitenkin tajuamaan mitä perhe todella merkitsee kasvattaessaan piereviä, äänekkäitä, söpöjä ja nokkivia pingviinejään. Uhkana on kuitenkin naapuri ja pingviinejä havitteleva eläintarhan pingviiniasiantuntija.
Ennalta arvattavan hölmö elokuva, jonka jaksoi kuitenkin katsella suht kivuttomasti yhden kerran. Richard ja Florence Atwaterin lastenkirjaan pohjautuva elokuva on päivitetty nykypäivään ja alkuperäisestä tarinasta on jäljellä melko vähän. Alkuperäisessä tarinassa herra Popper sai vain yhden pingviinin lahjaksi (eikä edes isältään), jolle saatiin kumppani paikallisesta akvaariosta ja nämä saivat kymmenen poikasta. Tässä herra Popper saa isältään perintönä kuusi pingviiniä. Elokuva on melkoisen tyypillinen Jim Carrey-komedia. Mikäli ei Carreyn pärstästä tykkää niin eipä tätäkään kannata katsella. Mutta jos Carreyn naama ja vitsit miellyttää niin eiköhän tämän pysty katsomaan. Itse viihdyn Carreyn elokuvien parissa aika kivasti, mutta ei tätä miehen uralla miksikään hyväksi suoritukseksi voi kutsua. Mutta ei tämä toisaalta onnistunut hirveästi ärsyttämäänkään, joten ei paskimmastakaan päästä missään nimessä.
Tietokoneella tehdyt pingviinit pistivät silmään aika monessa kohtauksessa, mutta samalla ne olivat myös aika onnistuneita hahmoja, joiden toilailuja ja söpöilyä jaksoi näköjään katsella puolitoista tuntia yhteen putkeen. Perheleffaksi tämä on myös suht sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti