sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

One for the Money


One for the Money (2012)
Ohjaus: Julie Anne Robinson
Käsikirjoitus: Stacy Sherman, Karen Ray, Liz Brixius
Näyttelijät: Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata, John Leguizamo, Sherri Shepherd, Debbie Reynolds, Debra Monk, Nate Mooney, Adam Paul, Fisher Stevens, Gavin-Keith Umeh
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 69
Pisteet: **
Tv-sarjatason rikostoimintakomedia.
Stephanie Plum (Katherine Heigl) on joutunut työttömäksi alusasumyyjän hommista ja päätyy palkkionmetsästäjäksi. Pikkusummien hankkiminen ei kuitenkaan kiinnosta, vaan hän lähtee heti tavoittelemaan isoa summaa ottamalla kiinni Joe Morelli (Jason O'Mara), poliisi, jota syytetään aseettoman miehen ampumisesta. Joe sattuu olemaan myös Stephanien vanha tuttu ja miehen kiinniottamisesta tuleekin melkoinen kissa ja hiiri-leikki. Samalla Stephanie alkaa tutkimaan tapausta paremmin ja alkaa näyttää kovasti siltä, että Morelli on lavastettu ja oikea syyllinen tappaa ihmisiä, joiden kanssa Stephanie käy juttelemassa. Apua palkkionmetsästäjän homman opettelussa Stephanie saa alan ammattilaiselta, komealta Rangerilta (Daniel Sunjata).
Katherine Heigl kireissä farkuissa jahtaamassa pahoja poikia. Siinäpä tämän elokuvan myyntivaltit. Itse elokuva on kuitenkin melkoisen halvan näköinen, vaikka budjetti on ollut peräti 40 miljoonaa dollaria. En kyllä ymmärrä mihin nuo rahat on tässä käytetty. Yksi räjähdys ja parit pyssyammuskelut tuskin niin paljoa vievät. Kuvaus (kuvasuhteesta huolimatta) ja tunnelma muistutti enemmän tv-sarjaa kuin elokuvaa ja juuri tv-sarjan pilottijaksona tämä olisikin ollut pienellä viilauksella ihan kohtuu kiva. Elokuvana tämä oli varsin heikko tekele, etenkin alussa. Loppupuoli toimi jo vähän paremmin kun huomasi ettei tämä tästä yhtään elokuvamaisemmaksi tule ja osasi suhtautua tähän juurikin tv-sarjamaisena viihteenä. Jason O'Mara on itselleni tullut tutuksi Terra Nova-sarjasta, jonka lisäksi hänet on nähty myös Life on Mars-sarjan jenkkiversiossa pääosassa. Myös sivuroolissa nähtävä Daniel Sunjata on enemmän tuttu tv-sarjoista, kuten Rescue Me ja Grey's Anatomy, eli näyttelijät oli juurikin tv-sarjatasoa. Singin' in the Rain elokuvasta tuttu Debbie Reynolds nähdään Stephanien isoäitinä.
Juoni oli varsin ennalta-arvattava, tosin pääpahis tuli pienenä yllätyksenä. Sellaista varsin kilttiä rikostoimintahassuttelua siis kyseessä. Katherine Heigl nähtiin tässä alasti suihkussa, tosin intiimit alueet piilotettuna. Hemmetin kuuma muija kyllä kyseessä, saisi esitellä sulojaan vaikka jossain tv-sarjassa Emmy Rossumin tavoin. Menee hukkaan tälläisissä kilteissä komedioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti