sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Last Resort


Last Resort (2012)
Luoja: Shawn Ryan
Näyttelijät: Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick, Omid Abtahi, Darri Ingolfsson, Raj K. Bose, Bruce Davison
Pisteet: ***
Shield – lain varjolla tv-sarjasta parhaiten tunnetun Shawn Ryanin luoma uutuussarja Last Resort starttasi Yhdysvalloissa 27. syyskuuta 2012. Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa ehdottomasti seuraamisen arvoiselta.
Sukellusvene Colorado saa varajärjestelmän kautta käskyn pommittaa Pakistania ydinohjuksilla. Aluksen kapteeni Marcus Chaplin (Andre Braugher) pyytää vahvistusta virallisilta tahoilta ja seurauksena hänet vapautetaan tehtävistään. Kakkoskomentaja Sam Kendal (Scott Speedman) pyytää myös vahvistusta käskyille, jolloin heitä yllättäen ammutaan ohjuksella. Tämän enempää juonesta ei kannata kertoakaan, mutta lopulta päädytään pienelle Sainte Marina-nimiselle saarelle, joka tulee tulevissa jaksoissa paremmin tutuksi. Sukellusveneen miehistöön kuuluu Chaplinin ja Kendalin lisäksi myös luutnantti Grace Shepard (Daisy Betts) ja mestaripäällikkö Joseph Prosser (Robert Patrick). Saarelta taas löytyy Sophie Girardin (Camille De Pazzis) johtama Naton tutkalaitos, Tani Tumrenjackin (Dichen Lachman) johtama ruokabaari sekä Julian Serratin (Sahr Ngaujah) johtama rikollisjoukko. James King (Daniel Lissing) taas kuuluu Navy SEAL-erikoisjoukkoon, jolla on jotain tekemistä tapahtumien kanssa. Tapahtumia seurataan myös asevalmistajayrityksen lobbaaja Kylie Sinclairin (Autumn Reeser) ja Kendalin vaimon Christinen (Jessy Schram) näkökulmasta Yhdysvalloista.
Last Resortin ensimmäinen jakso oli yllättävän hyvä. Mieleen tuli jopa Taisteluplaneetta Galactican uudemman version ensimmäinen jakso, jossa cylonit aloittavat hyökkäyksensä maahan ja Galactican kimppuun. Last Resort on kuitenkin valovuosien päässä Taisteluplaneetta Galactican tasosta, mutta vähän samanlaista tunnelmaa kuitenkin löytyi. Ensin sukellusveneen hahmot esiteltiin varsin leppoisissa tunnelmissa kunnes saivat käskyn ampua ydinohjukset. Meno muuttui heti synkemmäksi ja kun välillä näytettiin tapahtumia myös Washingtonista, niin tuli mieleen myös 24-sarja salaliittoineen. Yhden jakson perusteella on toisaalta vaikea sanoa mihin suuntaan sarja tästä lähtee kehittymään. Onko tekijöillä oikeasti munaa vai ruvetaanko saarella lässyttämään jotain parisuhdepaskaa? Se jää nähtäväksi. Näyttelijävalinnat olivat osittain melko osuvia ja naisiakin oli ihan mukava katsella, etenkin Autumn Reeseriä alusvaatteisillaan. Parannettavaa löytyi kuitenkin melkoisen paljon. Juonessa oli melkoisesti tyhmyyksiä, tapahtumat etenivät loppupuolella liian rivakasti ja vähän liiankin halvalla oltiin lähdetty tekemään näinkin massiivista sarjaa.

4 kommenttia:

  1. Toinen jakso olikin jo sitten melkoisen huono. Ei löytynyt munaa tekijöiltä vaan mentiin lässytyksen puolelle. No katsellaan nyt vielä, jos meno vaikka taas paranisi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kakkosjakso oli ihan hyvä. Kyllä tästä ihan hyvä sarja tulee.

    VastaaPoista
  3. Katselin avausjaksoa n. 15 minuuttia ja petyin pahasti aluksen "toiminnan" epäuskottavuuteen. Olisivat ottaneet edes jonkun armeijaa käyneen asiantuntijaksi militaariajattelun osalta ja toisen joka on palvellut edes viikon Sveitsin laivastossa, niin olisi tullut edes pientä tatsia sukellusveneen miehistön puuhiin.

    En suosittele Suomeen. Täällä on liikaa porukkaa, jotka tietävät jotain sotimisesta ja laivan kurista. Ei tuommoista sarjaa voi katsoa, kun tietää jotain merenkulusta.

    VastaaPoista
  4. uuh jo tommmosen naisnäyttelijöiden takia tota vois katsoo...

    VastaaPoista