lauantai 8. syyskuuta 2012

Timecop


Timecop (1994)
Ohjaus: Peter Hyams
Käsikirjoitus: Mark Verheiden
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Mia Sara, Ron Silver, Bruce McGill, Gloria Reuben, Scott Bellis, Jason Schombing, Scott Lawrence, Kenneth Welsh
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 230
Pisteet: **
Vuonna 1994 kehitetään aikakone, jolla pystytään menemään ajassa taaksepäin ja palaamaan sitten takaisin omaan aikaan. Samalla perustetaan Yhdysvalloissa poliisin erikoisryhmä, joka ottaa kiinni aikavarkaita. Yksi ryhmään valituista on Max Walker (Jean-Claude Van Damme), jonka vaimo Melissa (Mia Sara) tapetaan eräänä iltana ennen kuin Max ehtii liittyä ryhmään. Kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2004 Max jahtaa aikavarasta vuodessa 1929 ja pääsee ison jutun jäljille, jossa osallisena on senaattori Aaron McComb (Ron Silver) joka pyrkii presidentiksi ja on yksi ryhmää valvovan johtokunnan jäsenistä. Maxin on todistettava hänen syyllisyytensä samalla kun saa riesakseen uuden parin Sarah Fieldingin (Gloria Reuben) johon ei uskalla luottaa, sillä McComb on lahjonut suurimman osan ryhmään kuuluvista. Ainut johon Max luottaa on hänen pomonsa Matuzak (Bruce McGill). Lopulta Maxin on pysäytettävä McComb vuodessa 1994 ja samalla hän saa tilaisuuden estää vaimonsa murhan.
Sarjakuvaan perustuva Timecop on edelleen Jean-Claude Van Dammen uran menestynein elokuva, ainakin jos katsotaan pelkästään kertyneitä kassatuloja. Ja nimenomaan elokuva jossa hän on pääosassa, elokuvissa joissa hän on ollut sivu- (The Expendables 2) ja ääniroolissa (Kung Fu Panda 2) ovat toki keränneet enemmänkin kassatuloja. Jostain syystä muutamat kriitikot ovat myös kehuneet nimenomaan tätä Van Damme-leffaa, joka on oikeasti Van Dammen elokuvista sieltä heikommasta päästä. Ei läheskään heikoin kuitenkaan, mutta melkoisen väsynyttä menoa ainakin. Juoni oli ihan tajuttoman tyhmä ja täynnä aukkoja. Ohjaajana oli Peter Hyams, joka ohjasi menestyksen myötä myös seuraavana vuonna Van Dammen tähdittämän Äkkikuoleman. Yhtä väsynyttä menoa myös siinä. Sen jälkeen Peter ohjasi vielä Arnold Schwarzenggerin End of Daysin, jonka jälkeen on tehnyt melko vähäisesti elokuvia. Yhteistyö Van Dammen kanssa on kuitenkin jatkunut, sillä Peter kuvasi poikansa John Hyamsin ohjaaman Universal Soldier: Regenerationin ja on parhaillaan tekemässä Van Dammen kanssa uutta elokuvaa Enemies Closer.
Timecopille on tehty myös vuonna 2003 suoraan videolevitykseen mennyt jatko-osa Timecop 2: The Berlin Decision. Vuonna 1999 tehtiin myös yhdeksänosainen tv-sarjaversio. Elokuvan uusintaversiostakin oli puhetta vuonna 2010, mutta eipä ole ainakaan tuotantoon päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti