keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Revolution: Pilot


Revolution: Pilot (2012)
Luoja: Eric Kripke
Ohjaus: Jon Favreau
Käsikirjoitus: Eric Kripke
Näyttelijät: Tracy Spiridakos, Billy Burke, Giancarlo Esposito, Maria Howell, JD Pardo, Zak Orth, David Lyons, Anna Lise Phillips, Tim Guinee, Graham Rogers, Elizabeth Mitchell
Pisteet:
Tv-sarja Revolution starttaa Yhdysvalloissa 17. syyskuuta 2012. Katselin Supernatural-tv-sarjastaan tunnetun Eric Kripken luoman, Lost ja Alias-tv-sarjoistaan tunnetun J.J. Abramsin tuottaman ja Iron Man-elokuvien ohjaana tunnetun Jon Favreaun ohjaaman pilottijakson, joka oli melkoisen surkea.
Kaikki maailman elektroniset laitteet ja valot sammuvat eikä niitä saa enää toimimaan. Viisitoista vuotta myöhemmin ihmiset ovat jo tottuneet elämään tässä uudessa maailmassa ilman teknologiaa. Lakeja ja sääntöjä ei juurikaan ole. Sotaherrat ja armeija hallitsevat suurinta osaa Yhdysvaltoja. Ben Matheson (Tim Guinee) yrittää elää rauhallista elämää napapaidassa viihtyvän tyttärensä Charlien (Tracy Spiridakos) ja astmasta kärsivän poikansa Dannyn (Graham Rogers) kanssa maaseudulla. Kuvioissa on mukana myös Benin uusi naisystävä Maggie (Anna Lise Phillips), joka ei tietenkään voi korvata lasten oikeaa äitiä Rachelia (Elizabeth Mitchell), joka on kertoman mukaan kuollut. Eräänä päivänä rauha kuitenkin järkkyy kun kapteeni Tom Neville (Giancarlo Esposito) joukkoineen saapuu hakemaan Beniä, joka kuolee selkkauksen yhteydessä ja Danny otetaan vangiksi hänen sijastaan. Charlie lupaa kuolevalle isälleen etsivänsä setänsä Milesin (Billy Burke), joka kuului ennen laitteiden pimentymistä myös armeijaan, joka voi auttaa saamaan Dannyn vapaaksi. Charlie saa seurakseen Maggien lisäksi myös Benin hyvän ystävän, entisen Google-miljonääri Aaronin (Zak Orth) matkallaan kohti Chicagoa, jossa Miles asustelee. Matkalla he saavat seurakseen myös kireässä t-paidassa viihtyvän ja nuolia ampuvan Nate Walkerin (J.D. Pardo).
43 minuuttinen pilottijakso oli kyllä sen luokan soopaa että varsinaisen sarjan seuraaminen taitaa kyllä jäädä suosiolla väliin. Edes pääroolissa ollut Tracy Spiridakos ei ollut tarpeeksi pantavan näköinen että häntä jaksaisi tuijotella viikosta toiseen. Neitonen on aiemmin saanut vain mitättömiä taustarooleja elokuvista ja tv-sarjoista eikä juurikaan osannut näytellä. Billy Burke on tehnyt varsin hyviäkin roolisuorituksia varsin pitkällä urallaan, mutta viime vuosilta hänet muistetaan lähinnä Twilight-elokuvien pöhkönä isänä ja poliisina. J.D. Pardo näyttelee myös Twilight – Aamunkoi: Osa 2 elokuvassa ja muistuttaa ulkonäöltään Taylor Lautneria. Twilight-elokuvien lisäksi tekijät ovatkin kopioineet asioita muistakin tuoreista menestyselokuvista, kuten Nälkäpelistä, Tracy muistuttaa nimittäin kovasti Jennifer Lawrencen esittämää Katniss Everdeeniä. Voihan vittu mitä paskaa siis. Olisivat keksineet jotain omaa. Ja kaiken lisäksi kaikki hahmot ovat puettu aivan liian puhtaasti melkoisen tuoreen näköisiin vaatteisiin, vähän vaan jotain rasvaa hangattu pintaan. Meikkituotteidenkin valmistaminen tuntuu tässä sähköttömässä tulevaisuuden maailmassa jatkuvan entiseen malliin. Jos jotain hyvää pitää pilottijaksosta sanoa niin vilahtihan siinä sentään Ihmemies McGyverin linkkuveitsi. Sen ja ilmastointiteipin avulla tästäkin sarjasta olisi voinut tehdä oikeasti toimivan, tai ainakin murhata niillä tekijät ennen tämän sarjan tuotantoon menemistä.

3 kommenttia:

  1. Joo ei ollu mikään kummonen pläjäys... Ehkä annan armoa vielä parille jaksolle, jos sarja ottais vähän tuulta alleen.

    P.S Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato, kunnes...

    VastaaPoista
  2. Toinen jakso oli aika samaa kuraa kun pilotti. Vielä yksi yhtä tylsä jakso, niin olkoo se viimeinen mitä katson tästä sarjasta.

    VastaaPoista