maanantai 10. syyskuuta 2012

Katy Perry: Part of Me


Katy Perry: Part of Me (2012)
Ohjaus: Dan Cutforth, Jane Lipsitz
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 233
Pisteet: **
Dokumentti poptähti Katy Perrystä.
Katheryn Elizabeth Hudson syntyi 25. lokakuuta 1984 Santa Barbarassa Yhdysvalloissa. Hänen vanhempansa olivat pastoreita ja hengellisyys kuului keskeisesti perheen elämään. Popmusiikkia ei saannut kuunnella, eikä myöskään katsella elokuvia ja televisiota. Vain hengellinen gospelmusiikki ja kirkkolaulut olivat sallittuja. Katy alkoi laulaa kirkon kuorossa oltuaan yhdeksän vanha ja alkoi ottaa myös laulutunteja. Vuonna 2001 Katy julkaisi gospel-albumin Katy Hudson nimellä. Hän alkoi myös kuunnella vanhemmilta salassa populaarimusiikkia, etenkin Alanis Morissette teki häneen suuren vaikutuksen. Seitsemäntoista vanhana Katy muutti Los Angelesiin, jossa sai apua Morissetten levyn tuottaneelta Glen Ballardilta.
Levy-yhtiöt yrittivät tehdä Katystä kuitenkin uutta Britney Spearsia tai Avril Lavignea. Lopulta Capitolin kanssa tehdy sopimus tuotti tulosta ja Katy teki hittibiisin I Kissed a Girl, joka alkoi soida vähän joka puolella. Hot n Cold oli myös iso hittibiisi. Samalla Katy otti käyttöön taiteilijanimensä Katy Perry. Ensimmäien albumi One of the Boys ilmestyi vuonna 2008 ja sitä on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Megasuosioon Katy nousi toisen albumin Teenage Dream myötä, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli 5.5 miljoonaa kappaletta. Katy teki myös historiaa kun toisen albumin viisi biisiä nousi Yhdysvalloissa sinkkulistan ykköseksi, aiemmin vastaavaan on kyennyt vain Michael Jackson Bad-albumillaan.
Tässä Dan Cutforthin ja Jane Lipsitzin ohjaamassa dokumentissa seurataan Katyn kiertuearkea vuonna 2011, jolloin hän myös erosi näyttelijämiehestään Russel Brandista. Melko pintapuolisesti Katyyn tässä kuitenkin tutustuttiin. Jos poptähden arkielämä kiinnostaa niin sitä tässä pääsi seuraamaan ihan mukavasti. Sen verran nuoresta naisesta on vielä kyse, ettei hänestä oikein tämän enempää vielä irtoakaan, ehkä kymmenen vuoden päästä hänestä saisi jo ihan erilaisen dokumentin tehtyä. Ääneen pääsivät myös Katyn manageri, isosisko, pikkuveli, meikkaaja, vaatesuunnitelija ja tietysti myös vanhemmat ja isoäiti. Niin ja tietysti kuullaan myös Katyn biisejä, joita hän esittää livenä yleisöille ympäri maailmaa. Ihan kivaa musaa tekee kyllä, mutta varsin heikoksi tämä dokumentti kyllä jäi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti