sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koti eläintarhassa


We Bought a Zoo (Koti eläintarhassa) (2011)
Ohjaus: Cameron Crowe
Käsikirjoitus: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe
Näyttelijät: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones, Angus Macfadyen, Elle Fanning, Patrick Fugit, John Michael Higgins, Carla Gallo, J.B. Smoove, Stephanie Szostak
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 80
Pisteet: ***½
Mukava hyvän mielen draama Cameron Crowelta.
Puoli vuotta sitten leskeksi jäänyt Benjamin Mee (Matt Damon) päättää aloittaa alusta ostamalla eläintarhan ja muuttamalla sinne kahden lapsensa kanssa. 7-vuotias Rosie (Maggie Elizabeth Jones) on muutosta innoissaan, mutta 14-vuotias Dylan (Colin Ford) taas ei ole, koska suree yhä äitinsä kuolemaa. Benjamin isoveli Duncan Mee (Thomas Haden Chuch) neuvoo olemaan ostamatta huonossa kunnossa olevaa eläintarhaa asuinrakennuksineen, mutta Benjamin on päättänyt nostaa sen takaisin täyteen loistoonsa. Eläintarhaa johtava Kelly Foster (Scarlett Johansson) ei voi ymmärtää miksi Benjamin haluaa asua eläintarhassa lapsineen, kuten eivät muutkaan työntekijät. He odottavatkin Benjaminin pistävän hyvin nopeasti pillit pussiin. Seikkaluista pitävä Benjamin ei aio kuitenkaan luovuttaa.
Tositapahtumiin perustuva elokuva on melkoisen tyypillisen juonikuvion mukainen kokoperheen draama, jossa on myös hieman komediaa mukana. Jos ei sellaisista elokuvista välitä niin kannattanee jättää katsomatta. Jos taas kyseiset elokuvat viihdyttävät, kuten minua, niin mikäs tätä on katsellessa. Heikkouksia tästä löytyy vaikka kuinka paljon jos lähtee tarkemmin tutkimaan, mutta tunnelma oli mukava ja päänäyttelijät olivat sen verran kelpoja rooleissaan ettei tästä voinut olla tykkäämättä. Matt Damonilta varsin hyvä suoritus ja Scarlett Johansson on mukavan pirteä omassa roolissaan. Todellinen söpöläinen on kuitenkin Elle Fanning, jolle voisi ojentaa hymytyttö-patsaan. Eikä tietysti pidä unohtaa Maggie Elizabeth Jonesia Rosien roolissa. Colin Ford on vähällä olla ärsyttävä nulikka, mutta onnistuu kuitenkin pitämään hahmon kiinnostavana piirustuksien ja suht kelvon näyttelemisen avulla. Oikea Benjamin Mee asuu Englannissa, jossa osti eläintarhan ja asuu siellä perheineen. Hänen vaimonsa kuoli vähän sen jälkeen kun he ostivat eläintarhan, tässä elokuvassa vaimo on kuollut jo ennen eläintarhan ostoa. Muutoksia on siis tehty melkoisesti juoneen ja tapahtumat sijoitettu Englannin sijaan Yhdysvaltoihin. Aiheesta olisi varmasti saanut huomattavasti koskettavammankin elokuvan, mutta tälläisenäkin ihan kiva elokuva Cameron Crowelta, jonka edellinen näytelty elokuva Elizabethtown valmistui vuonna 2005.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti