maanantai 12. maaliskuuta 2012

Rabies


Kalevet (Rabies) (2010)
Ohjaus: Aharon Keshales, Navot Papushado
Käsikirjoitus: Aharon Keshales, Navot Papushado
Näyttelijät: Lior Ashkenazi, Danny Geva, Ania Bukstein, Menashe Noy, Ran Danker, Henry David, Ofer Shechter, Liat Harlev, Yael Grobglas, Efrat Boimold, Yaron Motola
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 74
Pisteet:
Jopas oli hölmö slashergornoilu.
Israelilaismetsässä on liikkeellä hullu murhaaja. Paikalle eksyy neljä nuorta, kaksi miesta ja kaksi naista, kuinkas muutenkaan. He ajavat miehen yli, joka kertoo siskonsa olevan metsässä jonkun hullun vankina. Naiset jäävät autolle soittamaan poliisin paikalle ja miehet lähtevät yliajetun miehen kanssa pelastamaan tämän siskoa. No kaikki alkaa mennä päin vittua, kun naisväki joutuu vaikeuksiin poliisien kanssa ja miehet päätyvät metsässä selvittelemään välejään keskenäänkin. Toinen paikalle saapuneista poliiseista tuskailee myös parisuhdevaikeuksien kanssa ja samaan aikaan metsänvartija etsiskelee koiraansa.
Aharon Keshalesin ja Navot Papushadon ohjaamaa ja käsikirjoittamaa esikoiselokuvaa on kovasti ehditty jo kehuskella ympäri maailmaa elokuvafestivaaleilla, mutta täytyypä olla vahvasti eri mieltä asiasta. Kuvauksen osalta elokuva kyllä näyttää oikein hienolta, mutta sisältö on melkoisen kauheaa paskanjauhantaa, typeriä hahmoja ja mukanokkelia käänteitä. Näyttelijät, tai ainakin osa heistä, ovat ilmeisesti kotimaassaan jonkin sortin tähtiä, mutta eivätpä minua kiinnostaneet pätkän vertaa. Ania Bukstein ja Yael Grobglas olivat tosin ihan nättejä vähissä vaatteissaan. Mallia on selkeästi otettu brittikauhukomedia Severancesta, joka onkin huomattavasti parempaa katsottavaa kuin tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti