tiistai 17. tammikuuta 2012

The Descendants


The Descendants (2011)
Ohjaus: Alexander Payne
Käsikirjoitus: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash
Näyttelijät: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Patricia Hastie, Beau Bridges, Matthew Lillard, Judy Greer, Robert Forster, Barbara L. Southern
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 19
Pisteet: ***½
Ihan hyvä draamaelokuva.
Matt King (George Clooney) on Honolulussa asuva asianajaja, jonka suvun omistuksessa on yksi suurimmista asumattomista maa-alueista Havaijilla ja hänen tehtävänään on päättää myydäkö maa-alue hyvällä voitolla vaiko pitää se suvun omistuksessa. Maa-alue on aikoinaan tullut heille perintönä Havaijin kuninkaallisilta ja lähetyssaarnaajilta, joten päätös ei ole Mattille ihan niin yksinkertainen, vaikkakin hänen lukuisat serkkunsa ovat selkeästi myynnin kannalla, viimekädessä päätös on kuitenkin Mattin käsissä. Samaan aikaan Matt yrittää pärjätä sen tosiasian kanssa, että hänen vaimonsa Elizabeth (Patricia Hastie) on koomassa loukkaannuttuaan vakavasti veneonnettomuudessa. Heillä on kaksi tytärtä, 10-vuotias Scottie (Amara Miller) ja 17-vuotias Alex (Shailene Woodley), joiden kanssa Mattilla ei ole kovinkaan läheiset suhteet. Kaiken lisäksi Alex paljastaa äidillä olleen suhteen jonkun toisen miehen kanssa. Matt haluaa kohdata tuon miehen ja he lähtevät samalle saarelle tapaamaan tätä, jossa sattuu sijaitsemaan suvun omistama maa-alue.
Golden Globe-palkittu The Descendants on katsomisen arvoinen draama, jossa on hitunen myös huumoria. Elokuvaa sanotaankin draamakomediaksi, mutta itse kyllä jättäisin komediaksi kutsumisen vähemmälle, sillä lähinnä tämä oli puhdasta draamaa. Ohjaaja Alexander Payne on aiemmin ohjannut elokuvat Election, About Schmidt ja Sideways, joista olen nähnyt vain Electionin, joten miehen ohjaustyylistä en ole hirveästi perillä. Tässä Paynen ohjaus oli joka tapauksessa ihan toimivaa, mutta jätti kuitenkin hieman kylmäksi. Huumorin ja draaman sekoitus ei oikein toiminut, ilmeisesti havaijilaislaulujen piti olla jotenkin hauskoja, mutta en oikein saanut sellaista fiilistä niistä. Kivoja biisejä kylläkin.
George Clooney tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa, josta hänet palkittiinkin juuri Golden Globella. Shailene Woodley on myös hyvä Alexin roolissa. Muista näyttelijöistä mieleen jäi Scottieta esittänyt Amara Miller, Mattin serkkua esittänyt Beau Bridges, Brian Speeriä esittänyt Matthew Lillard, Speerin vaimoa esittänyt Judy Greer ja Elizabethin isää esittänyt Robert Forster. Elokuva on kuvattu kauniissa Havaijin maisemissa, joita esitellään ihan kivasti. Myös paikalliskulttuuria esitellään hieman ja ääniraidalla kuullaan lukuisia havaijilaiskappaleita.
Mutta ei tämä mikään vuoden 2011 paras elokuva kyllä missään nimessä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti