torstai 26. tammikuuta 2012

The Rum Diary


The Rum Diary (2011)
Ohjaus: Bruce Robinson
Käsikirjoitus: Bruce Robinson
Näyttelijät: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Amber Heard, Michael Rispoli, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins, Amaury Nolasco, Marshall Bell, Bill Smitrovich
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 32
Pisteet: ***
Ihan viihdyttävä draamakomedia.
Eletään 50-lukua. Journalisti Paul Kemp (Johnny Depp) kyllästyy New Yorkiin ja Eisenhowerin johtamaan Amerikkaan ja matkustaa Puerto Ricoon työskennelläkseen paikallislehti The San Juan Starissa. Perillä ei kuitenkaan odota paratiisi, vaan köyhä Yhdysvaltain itsehallintoalue, jossa rikkaat amerikkalaiset sikailevat paikallisten kustannuksella. Kemp alkaa ensitöiksi ryypätä rommia ja tapaa myös kauniin Chenaultin (Amber Heard), jonka poikaystävä sattuu olemaan yksi seudun rikkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista asukkaista, Hal Sanderson (Aaron Eckhart). Kemp ystävystyy lehdessä työskentelevien Bob Salan (Michael Rispoli) ja Mobergin (Giovanni Ribisi) kanssa samalla kun Sal houkuttelee häntä kirjoittamaan myötämielistä artikkelia ökyhotellin rakentamisesta lähellä sijaitsevalle saarelle. Kemp suostuu kuuntelemaan Salin ehdotusta tarkemmin saadakseen olla enemmän Chenaultin lähellä. Mutta lopulta Kemp tahtoo kirjoittaa jotakin merkittävää ja paljastaa Salin ja muiden kierojen liikemiesten tekemiset saarella. Onnistuuko se juopolta surkimukselta?
Hunter S. Thompsonin kirjoittamaan Rommipäiväkirjaan pohjautuva elokuva kuvattiin jo vuonna 2009, mutta ensi-ilta oli vasta vuonna 2011. Ohjaaja Bruce Robinson ei ole ohjannut elokuvaa sitten vuoden 1992, jolloin ohjasi rikosdraaman Jennifer 8. Tämän elokuvan käsikirjoitusta tehdessään Bruce alkoi jälleen ryyppäämään kuuden ja puolen vuoden raittiuden jälkeen, mies joi pullollisen viinaa joka päivä kunnes sai käsikirjoituksen valmiiksi ja lopetti juomisen sitten jälleen. Tosin myöhemmin kuvausten ollessa käynnissä Bruce tarttui vielä kerran pulloon, ilmeisesti Johnny Depp seuranaan. Itsehän en juopottelusta ymmärrä mitään kun ei ole koskaan kiinnostanut kokeilla, joten vähän epäileväinen olin tämän elokuvan suhteen. Mutta eihän tämä nyt mistään loputtomasta ryyppäämisestä kuitenkaan kerro. Kuppia otetaan kyllä aika monessa kohtauksessa, mutta meno pysyy silti melko järkevänä. Jos siis odottaa jotain Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa kaltaista sekoilua niin tulee pettymään.
Johnny Depp on roolissaan ihan mainio ja onkin yksi syy elokuvan viihdyttävyyteen. Meininki pysyy melkoisen kilttinä, paitsi välillä tosiaan ryypätään ja otetaanpa huumeitakin silmätippoina. Amber Heard vilauttaa hieman paljaita rintojaan sänkykohtauksessa ja on muutenkin mukavaa katseltavaa paljastavissa asuissaan. Michael Rispoli vetäisee kanssa kivan roolin Deppin rinnalla. Giovanni Ribisi yrittää vähän liikaakin olla outo. Muista näyttelijöistä mieleen jäivät Aaron Eckhart, Richard Jenkins ja Bill Smitrovich. Tosiaan ihan sellanen kiva leffa katsella ainakin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti