keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tanner Hall


Tanner Hall (2009)
Ohjaus: Francesca Gregorini, Tatiana von Furstenberg
Käsikirjoitus: Tatiana von Furstenberg, Francesca Gregorini
Näyttelijät: Rooney Mara, Georgia King, Brie Larson, Amy Ferguson, Tom Everett Scott, Amy Sederis, Chris Kattan, Shawn Pyfrom, Ryan Schira, Susan Misner, Tara Subkoff, Annika Peterson
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 22
Pisteet: ***
Draamaelokuva, joka vaatii aika paljon sulattelua.
Fernanda (Rooney Mara) palaa Tanner Hallin sisäoppilaitokseen, jossa aloittaa viimeisen vuotensa. Lapsuudesta tuttu Victoria (Georgia King) saapuu myös Tanner Halliin, mutta Fern ei ole asiasta innostunut, koska tietää Victorian olevan manipuloiva ja tietää aina ikävyyksiä missä tahansa liikkuukin. Fernin parhaat ystävät, Lucasta (Amy Ferguson) ja Kate (Brie Larson) tykkäävät kuitenkin Victoriasta ja haluavat vähän vauhtia tylsään opiskeluun Tanner Hallissa. Kate yrittää kovasti saada opettaja Middlewoodin (Chris Kattan) pään sekaisin esittelemällä tälle seksuaalisuuttaan. Lucasta taas pähkäilee oman seksuaalisuutensa kanssa. Kiltti ja ujo Fern taas ihastuu perhetuttuun, komeaan Gioon (Tom Everett Scott), joka on kyllästynyt perhe-elämään raskaana olevan vaimonsa kanssa. Fern uskaltautuu antamaan tunteillensa vallan, mutta Victoria huomaa hänen ja Gion olevan läheisiä ja yrittää parhaansa mukaan tuhota heidän elämänsä. Mutta aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret naiset huomaavat kuitenkin tarvitsevansa toistensa tukea, mikäli aikovat oikeasti kasvaa aikuisiksi.
Francesca Gregorinin ja Tatiana von Furstenbergin ohjaama Tanner Hall valmistui jo vuonna 2009, mutta elokuvaa ei ole esitetty juuri muualla kuin muutamilla elokuvafestivaaleilla ennen vuotta 2011, jolloin siitä julkaistiin lopulta dvd ja blu-ray. Hieman ihmettelen miksei, sillä vaikkei tämä mikään loistava elokuva missään nimessä ole, niin uskoisin että tälläiselle aikuisuuden kynnyksellä oleville elokuville löytyy miltei aina kysyntää. No ehkäpä syy oli se, ettei siinä näytellyt tekohetkellä juuri yhtään suosittua näyttelijää. Rooney Mara on noussut suosioon vastikään The Girl with the Dragon Tattoo elokuvan myötä, vaikka toki hänet varmasti monet huomasivat jo A Nightmare on Elm Streetin uusintaversiosta ja The Social Networkista. Mutta yksikään isompi studio ei nähnyt hänessä tähtiainesta ennen kuin David Fincher pestasi hänet esittämään Lisbeth Salanderia Miehet jotka vihaavat naisia elokuvan uusintaversioon (joka on siis nimeltään The Girl with the Dragon Tattoo), ja monet eivät uskoneet Rooneyn olevan oikea rooliin edes tuon ilmoituksen jälkeen. Mutta kyllähän Rooney näytellä osaa ja tämä Tanner Hall on siitä ihan hyvä todiste.
Wild Child elokuvassa pahaa sisäoppilaitoksen oppilasta esittänyt Georgia King nähdään tässä elokuvassa myös sisäoppilaitoksen oppilaana, jolla on myös pahat mielessä, mutta aika erilainen rooli on kuitenkin kyseessä. Ja huomattavasti parempaa näyttelyä myös Georgialta, jossa on kyllä Rooneyn ohella aineksia kunnon näyttelijäksi. Brie Larson taas on seksia pursuava villikko, joka haluaa kokeilla rajojaan juopottelemalla ja kiusottelemalla opettajaansa. Amy Ferguson näyttelee hyvin seksuaalisuuttaan tutkivaa piirtäjää, jonka sivujuonta olisi katsonut mielellään lisää.
Ei tosiaan hirveän loistava elokuva, mutta jätti aiheensa puolesta pohtimaan asioita kyllä ihan mukavasti, joka on aina positiivista. Ihan katsomisen arvoinen draamaelokuva siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti