keskiviikko 11. tammikuuta 2012

The Innkeepers


The Innkeepers (2011)
Ohjaus: Ti West
Käsikirjoitus: Ti West
Näyttelijät: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGillis, George Riddle
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 13
Pisteet: ***½
Jänskä kummitustalokauhuleffa.
Yankee Pedlarin majatalo ollaan sulkemassa lopullisesti. Paikka on auki viimeisiä päiviä ja paikalla on enää kaksi työntekijää, kummitusnettisivuja pyörittävä Luke (Pat Healy) ja kummituksiin vakavasti suhtautuva Claire (Sara Paxton). He aikovat saada todisteaineistoa majatalossa oleskelevasta kummituksesta, Madeline O'Malleysta, jota kutsutaan Yankee Pedlarin leskeksi. He nauhoittavat öisin kuuluvia ääniä ja toivovat saavansa aitoa kummittelua nauhalle. Ja pian Claire alkaakin nähdä tämän morsiuspukuun sonnistuneen leskikummituksen ja kuulla sen soittamassa pianoa. Majatalossa yöpyy vielä myös muutamia vieraita, joista yksi on Clairen fanittama näyttelijätär Leanne Rease-Jones (Kelly McGillis), joka tuntuu tietävän paljonkin kummituksista, tai sieluista, kuten hän niitä kutsuu. Paikalle saapuu myös outo vanhus (George Riddle), joka haluaa yöpyä tietyssä huoneessa. Leanne varoittaa Clairea menemästä kellariin, jossa todella pelottavat asiat tapahtuvat.
Harva nykykauhuelokuva herättää minussa muita tuntemuksia kuin haukotuksia, siksipä oli mukava huomata Ti Westin ohjaamaa ja käsikirjoittamaa The Innkeepers kauhuelokuvaa katsellessa saavansa kylmiä väreitä ja säpsähtää säikäytyskohtauksissa. En väitä The Innkeepersin olevan mikään kauhuklassikko, mutta nykykauhuelokuvaksi se on yllättävän toimiva. Hidastempoista kauhutunnelmointia ADHD-salamaleikkauksen sijaan, kiva päähenkilö, mukavan pelottavan oloisia kummituksia ja sopivan yksinkertainen juoni ilman liiallisia selittelyjä. Veikkaan että tästä voi joku tykätä vielä minuakin enemmän. Kannattaa siis katsella.
Yksi syy elokuvan toimivuuteen oli myös Sara Paxtonin pirteä ja aidolta tuntunut näyttelijäsuoritus. Neitokainen ei ole aiemmin juuri säväyttänyt, mutta näyttää tässä osaavansa oikeasti näytellä, eikä vain olevansa bikineissä hilluva bimbo. Pat Healy oli myös ihan ok roolissaan, kuten myös Kelly McGillis, joka muistetaan etenkin Top Gun elokuvasta. Ohjaaja Ti West tuntuu olevan enemmänkin kasarileffojen fani kuin nykykauhuelokuvien, joka näkyy elokuvan julistesuunnittelussa ja myös Westin aiempien elokuvien julistesuunnittelussa. Kivan tyylikkäitä tekeleitä. Täytyypä katsella myös Westin ohjaama The House of the Devil.

1 kommentti:

  1. Aivan uskomattoman paska kauhuelokuvaksi. Tässä ei tapahdu oikeasti mitään, annan yhden tähden * = Surkea.

    VastaaPoista