perjantai 20. tammikuuta 2012

Dream House


Dream House (2011)
Ohjaus: Jim Sheridan
Käsikirjoitus: David Loucka
Näyttelijät: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Marton Csokas, Elias Koteas, Taylor Geare, Claire Geare, Rachel G. Fox, Jane Alexander, Brian Murray, Gregory Smith
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 24
Pisteet: *
Jopas oli typerä elokuva.
Kirjajulkaisija Will Atenton (Daniel Craig) jättää työnsä ollakseen enemmän perheensä kanssa ja kirjoittaakseen oman kirjansa uuden kotinsa rauhassa. Kotona odottavat vaimo Libby (Rachel Weisz) ja tytöt Trish (Taylor Geare) ja Dee Dee (Claire Geare). Mutta pian Will huomaa jonkun tarkkailevan heidän taloaan ja kellarissa saatanaa palvovat nuoret kertovat talossa murhatusta perheestä. Will alkaa ottamaan selvää mitä talossa on tapahtunut ja saakin selville, että talon edelliset asukkaat todellakin murhattiin siellä raa'asti. Perheen isää, Peter Wardia epäiltiin murhaajaksi, mutta jostain syystä tämä on päästetty jo vapaalle jalalle ja Will uskoo tämän tarkkailevan heitä. Naapuritalossa asuva Ann Patterson (Naomi Watts) tunsi talon edelliset asukkaat ja Will kysyy tältä heistä, muttei tunnu saavan kunnon vastauksia. Poliisitkaan eivät tunnu ottavan asiaa kovin vakavissaan. Lopulta Will saa yllättäviä vastauksia psykiatrisesta sairaalasta, jossa Peter Wardia pidettiin murhien jälkeen.
Ensinnäkin täytyy mainita, että mikäli tämän elokuvan aikoo katsoa, niin ei kannata lukea wikipedian artikkelia sitä ennen, sillä sieltä paljastuu liikaa tietoa juonikäänteestä vaikkei edes lukisi juonikuvausta. Myöskään traileria ei kannata katsoa, sillä siinä paljastetaan myös elokuvan tärkeä juonikäänne. Ohjaaja Jim Sheridan yritti saada nimensä pois elokuvan lopputeksteistä, sillä hänellä ei ollut tarpeeksi päätösvaltaa käsikirjoituksen ja tuotannon suhteen, joista riiteli koko ajan kuvausten aikana tuotantoyhtiö Morgan Creek Productionsin ja Universal Pictures-studion kanssa. Sheridan ei suostunut myöskään esiintymään elokuvan promotilaisuuksissa, kuten ei myöskään näyttelijät Daniel Craig ja Rachel Weisz, he eivät pitäneet elokuvan lopullisesta leikkauksesta ja protestoivat tällä tavalla. Ja oikeassahan he olivat, sillä Dream House on varsin paska elokuva. Tuo trailerissakin näkyvä juonikäänne on kyllä ihan mielenkiintoinen, mutta harvinaisen typerästi kerrottu ja elokuvan rytmityskin on koko ajan pielessä.
Dream House on psykologinen draamatrilleri, ei siis kauhua kuten itse oletin kun sitä aloin katsomaan. Daniel Craig on lähtenyt mukaan ohjaaja Jim Sheridanin takia sekä varmastikin tuon yllättävän juonikäänteenkin takia, mutta joutunut pettymään pahasti, mikä näkyy miehen näyttelemisessä aivan selkeästi. Mies on väsynyt ja haluaa päästä pois kameran edestä yhtä paljon kuin katsoja haluaa elokuvan jo loppuvan. Rachel Weiszista paistaa aika samat asiat. Naomi Watts ei myöskään ole parhaimmillaan. Typerän lisäksi elokuvaa voi kuvailla tylsäksi, enkä voi sitä suositella kyllä katsottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti