lauantai 7. tammikuuta 2012

50/50

50/50 (2011)
Ohjaus: Jonathan Levine
Käsikirjoitus: Will Reiser
Näyttelijät: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Angelica Huston, Serge Houde, Matt Frewer, Philip Baker Hall, Jessica Parker Kennedy
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 9
Pisteet: **½
Adam (Joseph Gordon-Levitt) on 27-vuotias radiojournalisti, joka kuulee sairastavansa syöpää. Terveitä elämäntapoja noudattanut nuorukainen ei tiedä mitä pitäisi tuntea, ja kestääkin aikansa ennen kuin hän oppii tiedostamaan tilanteensa. Hänellä on tilastojen mukaan 50% mahdollisuudet selviytyä. Tukena on kaukaiselta jo pitkään vaikuttanut tyttöystävä Rachael (Bryce Dallas Howard), tilanteesta kaiken irti ottava paras kaveri Kyle (Seth Rogen) sekä ylihuolehtiva äiti (Angelica Huston). Nuori terapeutti Katherine (Anna Kendrick) herättää Adamissa tunteita, joita hän haluaisi kokea ennen kuin joutuu leikkaukseen, josta ei saata tulla elävänä takaisin.
All the Boys Love Mandy Lane esikoiselokuvallaan huomiota herättänyt ohjaaja Jonathan Levine ohjasi tuottajana aiemmin toimineen Will Reiserin tekemän käsikirjoituksen pohjalta draamakomedian, jota on kehuttu yllättävänkin paljon. Kyseessä on kuitenkin aika tyypillinen nykykomedia, jossa sattuu olemaan vain hieman syvällisempi juoni. Sen takia en elokuvaa kuitenkaan lähtisi ylistämään. Ongelmat ovat nimittäin hyvin samat kuin muissakin nykykomedioissa, eli huumori ei oikein toimi ja hahmoista ei välitä tarpeeksi. Käsikirjoitus pohjautuu Will Reiserin omiin kokemuksiin ajalta jolloin sairastui syöpään. Seth Rogen on oikeassa elämässä Willin ystävä ja oli tukemassa ystäväänsä taistelussa syöpää vastaan ja esittää tässä aikapitkälti samanlaista roolia Adamin ystävänä. Rogenille on kirjoitettu suurin osa elokuvan huumorista, kun taas Gordon-Levitt on saanut draamapuolen harteilleen. Jako ei oikein toimi, sillä ero vakavan draaman ja pössyttelyhuumorin välillä on turhan suuri.
Elokuvan hyvyys löytyy Gordon-Levittin ja Anna Kendrickin välisistä kohtauksista, joissa on ihan kivaa yhteiskemiaa. Heidän suhde menee aika odotetun mukaisesti, muttei tunnu kuitenkaan liian siirappimaiselta. Bryce Dallas Howard taas tuntui alusta asti oudolta hahmolta, mikä oli tarkoituskin, mutta jotenkin hahmoa olisi voitu tehdä järkevämmäksi. Vähän sellainen fiilis tästä jäi että nyt ollaan oikein tekemässä palkintoja saavaa leffaa. Ja näköjään ehdokkuuksia on jo tullutkin, eli täydestä meni joihinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti