keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Wild Child


Wild Child (2008)
Ohjaus: Nick Moore
Käsikirjoitus: Lucy Dahl
Näyttelijät: Emma Roberts, Natasha Richardson, Kimberley Nixon, Georgia King, Juno Temple, Alex Pettyfer, Aidan Quinn, Sophie Wu, Linzey Cocker, Shirley Henderson, Daisy Donovan, Ruby Thomas, Eleanor Turner-Moss, Shelby Young, Nick Frost, Lexi Ainsworth, Johnny Pacar, Hallie Kate Eisenberg
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 21
Pisteet: **
Melkoisen pinnallinen teinidraamakomedia.
Los Angelesissa asuva 16-vuotias Poppy Moore (Emma Roberts) joutuu muuttamaan sisäoppilaitokseen Englantiin, kun hänen isänsä Gerry (Aidan Quinn) saa tytön metkuista viimein tarpeekseen. Poppyn äiti kuoli hänen ollessaan 11-vuotias ja hän on siitä lähtien estänyt kaikki isänsä aikeet löytää uusi naisystävä. Englannissa Poppy joutuu sopeutumaan uuteen ympäristöön ja sääntöihin, kuten olemaan ilman kännykkää ja pukeutumaan koulupukuun, hui kaamea. Samassa huoneessa asuvat tytöt, Kate (Kimberley Nixon), Drippy (Juno Temple), Kiki (Sophie Wu) ja Josie (Linzey Cocker) suostuvat auttamaan Poppya tulemaan erotetuksi ja palaamaan näin kotiinsa. Mutta jostain syystä koulun rehtori Kingsley (Natasha Richardson) ei erotakaan häntä useiden kepposten jälkeen, joista Poppy jää selvästi kiinni. Niinpä he vaihtavat taktiikkaa, rehtorin poika Freddie (Alex Pettyfer) nimittäin asustelee usein sisäoppilaitoksessa ja mikäli Poppy jäisi kiinni suutelemassa tämän kanssa, hänet erotettaisiin melkoisen varmasti.
Poppy ja Freddie kuitenkin rakastuvat ja Poppy alkaa muutenkin tykätä paikasta kun ryhtyy haavipallojoukkueen kapteeniksi. Joukkue alkaa menestyä ja mestaruuspeli häämöttää jo. Joukkueen entinen kapteeni, Poppya vihaava Harriet (Georgia King) ei kuitenkaan aio antaa uuden tulokkaan viedä paikkaansa suosituimpana oppilaana. Pian Poppyn lähettämä sähköposti joutuukin hänen uusien ystäviensä käsiin, jotka tyrmistyvät sähköpostin sisällöstä, kuten myös Freddie. Kaikki alkavat vihata Poppya ja murheissaan tämä sytyttää vahingossa keittön palamaan. Harrietin johtama koulun kunniatuomioistuin kokoontuukin päättämään Poppyn kohtalosta. Mutta tapahtuiko asiat todella niin kuin Poppy luuli niiden tapahtuneen ja mitä yllättävää hän saa tietää äidistään?
Nick Mooren ohjaama Wild Child on harmittavan pinnallinen teinidraamakomedia, sillä puitteet olisivat olleet varsin hyvät ihan onnistuneeseen elokuvaan. Los Angelesin rikkaiden elämästä tehdään aluksi pilaa, mutta lähinnä nuo pilailukohtaukset olivat ärsyttäviä. Emma Robertsin esittämä Poppy oli myös lähinnä ärsyttävä hahmo, josta oli aluksi vaikea tykätä. Loppupuolella hänestä sentään saatiin vähän parempaa puolta irti, mutta liian myöhään ja heikosti kerrottuna. Katea esittänyt Kimberley Nixon oli huomattavasti mielenkiintoisempi hahmo ja näyttelijänä myös Emmaa parempi. Juno Temple nähtiin hieman samanlaisessa roolissa Jordan Scottin ohjaamassa elokuvassa Cracks, tässä hän on siis jäätelölle perso Drippy. Sophie Wu ja Linzey Cocker jäävät vähemmälle huomiolle Kikin ja Josien rooleissa, mutta vetävät roolinsa kyllä ihan hyvin. Natasha Richardson on ihan asiallinen rehtorin roolissa ja tämän poikaa esittävä Alex Pettyfer tunnetaan elokuvista Alex Rider & Stormbreaker, I Am Number Four ja Beastly, jotka ovat kaikki teineille suunnattuja. Georgia King esittää ihan hyvin Poppyn verivihollista, Harrietia.
Wild Childin katsomista ei varsinaisesti voi suositella, mutta mikäli sisäoppilaitoksiin sijoittuvat elokuvat kiinnostavat niin eiköhän tästä saa kohtuu paljon irti. Komediana ja romantiikkaa sisältävänä draamana tämä on melkoisen heikko tekele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti