lauantai 31. joulukuuta 2011

The Debt


The Debt (2010)
Ohjaus: John Madden
Käsikirjoitus: Matthew Vaughn, Jane Goldman, Peter Straughan
Näyttelijät: Helen Mirren, Tom Wilkinson, Ciarán Hinds, Jessica Chastain, Sam Worthington, Marton Csokas, Romi Aboulafia, Jesper Christensen
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 416
Pisteet: ***
Vuosi 1965. Mossad-agentit Rachel (Jessica Chastain), David (Sam Worthington) ja Stefan (Marton Csokas) ovat suorittamassa tehtävää Itä-Berliinissä. Tehtävänä on ottaa kiinni Birkenaun kirurgina tunnettu natsilääkäri Dieter Vogel (Jesper Christensen) ja viedä hänet tuomittavaksi Israeliin. Vuosi 1997. Eläkkeellä oleva Rachel (Helen Mirren) kuulee ex-mieheltään Stefanilta (Tom Wilkinson) että David (Ciarán Hinds) on kuollut. Totuus vuoden 1965 tapahtumista alkaa paljastua.
Ihan hyvä draamatrilleri. Helen Mirren ja etenkin Jessica Chastain tekevät hyvää jälkeä pääroolissa vanhana ja nuorena Rachelina. Muutoinkin näyttelijäsuoritukset olivat toimivia. Jesper Christensen oli oikeastaan paras Vogelin roolissa. Sam Worthington oli pätevä nuorena Davidina ja Marton Csokas myös pätevä nuorena Stefanina. Vuoden 1965 tapahtumat olivat elokuvan parasta antia ja niitä olisi halunnut katsoa koko keston ajan, vuoden 1997 tapahtumat kuvattiin turhan sekavasti.
Elokuva on uusintaversio vuonna 2007 valmistuneesta israelilaiselokuvasta. Juonta on hieman muutettu, kuten myös hahmojen nimiä. Täytyypä laittaa Jessica Chastainin nimi mieleen, teki tässä sen verran hyvän näyttelijäsuorituksen ja varsin nättikin naisnäyttelijä kyseessä. Ihan katsomisen arvoinen elokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti