perjantai 30. joulukuuta 2011

Bag of Bones


Bag of Bones (2011)
Ohjaus: Mick Garris
Käsikirjoitus: Matt Venne
Näyttelijät: Pierce Brosnan, Melissa George, Annabeth Gish, Anika Noni Rose, Matt Frewer, Jason Priestley, Caitlin Carmichael, Peter MacNeill, William Schallert
Pisteet: ***
Stephen Kingin vuonna 1998 valmistuneeseen kirjaan Bag of Bones (Kalpea aavistus) pohjautuva tv:lle tehty minisarja Bag of Bones on ihan katsomisen arvoinen kauhistelu.
Suositun kirjailija Mike Noonanin (Pierce Brosnan) raskaana ollut Jo-vaimo (Annabeth Gish) kuolee traagisesti ja Mike ei pysty enää kirjoittamaan. Hän näkee myös painajaisia, jotka ajavat hänet isoisältään perimälle kesämökille, jossa Jo vietti paljon aikaansa ennen kuolemaansa. Mike uskoo vaimonsa hengen puhuvan hänelle ja haluaa myös tietää pettikö tämä häntä jonkun toisen miehen kanssa, sillä Miken ei pitäisi pystyä saamaan lapsia. Mökillä ollessaan Mike tapaa Mattien (Melissa George), joka taistelee tyttärensä Kyran (Caitlin Carmichael) huoltajuudesta paikallisen liikemies Max Devoren (William Schallert) kanssa, joka on Kyran kuolleen isän isoisä. Mike joutuu osalliseksi huoltajuuskiistaan samalla kun alkaa pystyä taas kirjoittamaan vaimonsa hengen avustuksella. Mökillä tuntuu olevan myös jonkun toisen henkiolento, vuonna 1939 kadonneen blues-laulaja Sara Tidwellin (Anika Noni Rose), jonka mystistä katoamista Mike alkaakin selvittämään.
Mick Garris ohjasi Matt Vennen käsikirjoituksen pohjalta kaksiosaisen minisarjan televisiolle. Alunperin tarkoitus oli tehdä elokuva, mutta tekijät eivät saaneet verohelpotuksia kuvauksia varten, joten oli järkevämpi tehdä minisarja. Sarjan ensimmäinen osa onkin oikein toimivaa kauhudraamaa. Pierce Brosnan näyttelee hyvin pääroolin, eikä muissa rooleissa olevat Melissa George, Annabeth Gish, Anika Noni Rose ja Jason Priestley ole myöskään yhtään hassumpia. Tunnelma on oikein mielenkiintoinen koko ensimmäisen osan ajan. Ongelmat löytyvät toisesta osasta, jossa kuvaan astuu enemmän kauhuelementtejä. Mick Garrisin ohjaus toimii niin kauan kuin juoni pysyy järkevänä, mutta toisessa osassa mukaan tulee tyypillisiä elokuvien ja sarjojen pelottelukikkoja, jotka ovat tässä lähinnä naurettavia. Juonikin lähtee aivan väärään suuntaan kuin miltä vielä ensimmäisessä osassa vaikutti.
Heikkouksistaan huolimatta Bag of Bones tarjoaa paljon hyviäkin hetkiä, joiden takia suosittelen ehdottomasti sen katsomista. Varsinkin jos Stephen Kingin kirjoihin pohjautuvat elokuvat ja tv-sarjat ovat aiemmin miellyttäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti