keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Katsotut elokuvat: Heinäkuu 2013

92. Spring Breakers (2012) ****

93. The Host (Vieras) (2013) **
Aikamoisen lälly scifidraama, jossa avaruusolentoloiset ovat ottaneet ihmisruumiit haltuunsa ja vain muutama ihminen piileskelee vielä yrittäen taistella loisia vastaan. Loiset metsästävät näitä ihmisiä ja saavat haltuunsa myös Saoirse Ronanin esittämän Melanien ruumiin ja yrittävät löytää hänen avullaan jäljellä olevat ihmiset. Juoni perustuu Stephenie Meyerin kirjoittamaan kirjaan, joka tunnetaan paremmin Twilight-kirjoistaan ja niistä tehdyistä elokuvista. Tämän ohjannut ja käsikirjoittanut Andrew Niccol osaa tehdä hyviä elokuvia (Gattaca ja Lord of War), tässä hänen taitonsa menevät kuitenkin hukkaan.

94. Maniac (2012) ****
Hyvä uusintaversio 80-luvun kulttikauhuelokuvasta.

95. G.I. Joe: Retaliation (G.I. Joe: Kosto) (2013) **
Teatteriversio.

96. Du zhan (Drug War) (2013) ****
Hyvää rikosmenoa Johnnie To'lta. Kiinan markkinoille suuntaamisen takia juoni oltiin tehty sen mukaiseksi, mutta Johnnie onnistui kääntämään asian edukseen.

97. G.I. Joe: Retaliation (G.I. Joe: Kosto) (Extended Action Cut) (2013) **½
Tämä pidempi Extended Action Cut toimi paremmin kuin teatteriversio. Aika tuhnua toimintaa kuitenkin, paitsi ninjakohtaukset, etenkin vuorella tapahtunut kohtaus oli elokuvan parasta antia. Miksi näistä pitää tehdä aivotonta paskaa kun sarjakuvista löytyisi montakin hienoa tarinaa?

98. Killing Season (2013) **½
Kaksi Bosnian sodan veteraania kohtaavat vuosia myöhemmin Appalakeilla, jossa toinen heistä (Robert De Niro) elelee erakkoelämää yrittäen unohtaa sodan kauheudet, kun taas toinen (John Travolta) haluaa muistaa ne. Ihan mielenkiintoisesta ideasta huolimatta Killing Season ei oikein toiminut. Hieman Saalistajaa ja Taistelijaa muistuttava elokuva olisi kaivannut järkevämpää juonikuviota ja enemmän toimintaa. John Travoltan serbiaksentti oli aikamoisen kammottava.

99. Sharknado (2013) ½
Hämmästyttävän huono tv-elokuva, jossa hurrikaani tuhoaa Los Angelesia ja kuljettaa tornadojen mukana haita, jotka alkavat tappaa tyhmiä ihmisiä. Pääosassa Beverly Hills 90210 tv-sarjasta tuttu ja stripparinakin nykyään työskenteleva Ian Ziering, jonka esittämä baarinomistaja lähtee pelastamaan ex-vaimoaan (American Pie -elokuvista tuttu Tara Reid) ja lapsiaan. Mukaan lähtevät myös kaunis baaritarjoilija (Cassie Scerbo, johon tutustuisin mieluusti paremmin sängyssä), paras kaveri Baz (Baywatch tv-sarjasta tuttu Jaason Simmons) ja baarin vakiasiakas (Yksin kotona elokuvista parhaiten tunnettu John Heard). Tuotannosta vastasi The Asylum, jonka muita elokuvaklassikoita ovat mm. Mega Shark vs. Giant Octopus, Mega Piranha, Titanic II, Nazis at the Center of the Earth ja Abraham Lincoln vs. Zombies.

100. The Company You Keep (The Company You Keep – Ikuiset liittolaiset) (2012) ***½
Ihan hyvä draamatrilleri, jossa nuori uutistoimittaja (Shia LaBeouf) pääsee vuosikausia FBI:ltä piileskelleen aktivistin (Robert Redford) jäljille. Hyvät näyttelijäsuoritukset ja ohjaus pitävät kivasti otteessaan, vaikkei varsinainen juoni lopulta hirveän ihmeellinen ollutkaan.

101. Aftershock (2012) ****
Mainio katastrofileffa, jossa joukko turisteja joutuu pakenemaan Chilessä henkensä edestä kun maanjäristys iskee. Jälkijäristysten ja tsunamin lisäksi riesana on vankilasta paenneet murhanhimoiset ja pillua tahtovat vangit. Eli Roth esittää amerikkalaisturistia ja myös tuotti ja käsikirjoitti elokuvan yhdessä ohjaaja Nicolás Lópezin kanssa. Näyttelijäsuoritukset olivat sopivan huonoja ja yllättäen hahmoista piti oikeasti. Selkeä roskaleffa, joka pitää katsoa oikealla asenteella. Mukana myös Selena Gomez pienessä cameoroolissa.

102. Mama (2013) ***½
Olisi toiminut paremmin jos Mamaa olisi näytetty vähemmän. Loppu meni aika överiksi. Muutoin kuitenkin kivan tunnelmallista kauhuilua, Jessica Chastain oli hyvä pääroolissa ja kakaroiden rooleihin oli löydetty sopivat tyttöset.

103. Black Rock (2012) ***
Katsomisen arvoinen jännitystrilleri, jossa kolme lapsuudenystävää (Kate Bosworth, Lake Bell ja Katie Aselton) lähtevät viikonlopuksi syrjäiselle saarelle telttailemaan ja joutuvat metsästäjien jahtaamiksi. Potentiaalia olisi tosin ollut huomattavasti parempaankin menoon. Aseltonin ja Bellin nakuiluista plussaa.

104. Only God Forgives (2013) ***½
Paikoin todella hyvä rikosdraamatrilleri Nicolas Winding Refniltä, mutta paikoin myös tylsää tekotaiteellista paskaa. Paskoista kohdista huolimatta tästä jäi kuitenkin suht positiiviset fiilikset, mutta tuskin tätä uudestaan tulee kovin pian katsottua. Ryan Gosling jäi lähinnä sivuhahmoksi kun taas Vithaya Pansringarmin esittämä eläkkeellä oleva poliisi Chang oli huomattavasti mielenkiintoisempi tapaus. Juonta tässä ei oikeastaan edes ollut. Seuraavaksi Winding Refniltä on tulossa seksitrilleri I Walk with the Dead, jossa Carey Mulligan ilmeisesti nakuilee runsaasti.

105. Silver Linings Playbook (Unelmien pelikirja) (2012) ****
Bradley Cooperin esittämä Pat vapautuu psykiatrillisesta sairaalasta ja muuttaa asumaan takaisin vanhempiensa (Jacki Weaver ja Robert De Niro) luokse. Pat joutui sairaalaan pahoinpideltyään vaimonsa rakastajan, jonka yhteydessä hänellä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Vaimostaan Pat joutuu pysyttelemään vähintään 150 metrin päässä lähestymiskiellon takia. Pat ei usko enää tarvitsevansa lääkkeitä vaan aikoo osoittaa vaimolleen olevansa paremmassa kunnossa pelkän positiivisen ajattelun myötä. Pat tapaa myös miehensä menettäneen ja seksiaddiktiosta kärsivän Tiffanyn (Jennifer Lawrence), joka lupaa auttaa häntä saamaan vaimonsa takaisin jos Pat osallistuu hänen kanssaan tanssikilpailuun. David O. Russelin ohjaama menestysdraamakomedia alkaa vähän erikoisempana mielenterveyttä käsittelevänä draamana, mutta muuttui lopulta aika perus romanttisen draamakomediakaavan mukaiseksi ja unohti mielenterveyspuolen aika totaalisesti. Hyvien näyttelijäsuoritusten ansiosta Unelmien pelikirja oli kuitenkin melkoisen hyvä elokuva, etenkin pidin Jennifer Lawrencen seksikkäästä ja jopa Robert De Niron varjoonsa jättävästä tulkinnasta Tiffanyn roolissa. Neitosta ei suotta palkittu lukuisilla palkinnoilla roolistaan.

106. World War Z (2013) ****

107. Scary MoVie (Scary Movie 5) (2013) *
Huono komedia, joka parodioi mm. elokuvia Mama, Paranormal Activity 1-4, Black Swan, Inception, Apinoiden planeetan synty, The Cabin in the Woods ja Evil Dead. Charlie Sheen ja Lindsay Lohan nähdään pienissä rooleissa itsenään ja molempien sekoiluista tehdään tietysti pilaa. Näiden Scary Movieiden parasta antia on edelleen nelososan lopussa ollut hauska Tom Cruise-sekoilu. Ashley Tisdale otti pääroolin Anna Farisilta, joka oli raskaana kuvausten aikaan. Mukana myös Snoop Dogg, Molly Shannon, Terry Crews, Katrina Bowden, Heather Locklear ja Mike Tyson.

108. The Purge (Puhdistuksen yö) (2013) *½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti