maanantai 1. heinäkuuta 2013

Katsotut elokuvat: Kesäkuu 2013

76. Star Trek Into Darkness (2013) ***½

77. 21 & Over (2013) *½
Melkoisen surkea komedia, joka kuitenkin lopussa jätti yllättävänkin hyvät fiilikset huonoudestaan huolimatta.

78. Stoker (2013) ****

79. Jack the Giant Slayer (2013) ***

80. Mes chères études (Student Services) (2010) ***

81. Evil Dead (2013) *

82. We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks (2013) ***
Dokumentti WikiLeaksista ja sen perustajasta Julian Assangesta. Alkoi vähän sekavasti, mutta muuttui koko ajan kiinnostavammaksi. Katsomisen arvoinen.

83. The Incredible Burt Wonderstone (2013) ***
Ihan mainio komedia, jossa inhottavia temppuja tekevä katutaikuri Steve Gray (Jim Carrey) saa vanhan koulukunnan taikurikaksikon Burt Wonderstonen (Steve Carell) ja Anton Marveltonin (Steve Buscemi) taikashown näyttämään vanhanaikaiselta ja tylsältä. Kun kaksikko yrittää päivittää shownsa, he riitaantuvat ja Burt joutuu etsimään uudestaan syyn miksi hän aikoinaan rakastui taikuuteen. Apua hän saa vanhainkodissa olevalta taikuri Rance Hollowaylta (Alan Arkin), jonka takia hän aikoinaan ryhtyi taikuriksi ja avustajaltaan Janelta (Olivia Wilde), joka unelmoi taikurin urasta.

84. Oz the Great and Powerful (Mahtava Oz) (2013) ***
Ihan katsomisen arvoinen kokoperheen seikkailufantasia Sam Raimilta. Meno muistuttaa paikoin Raimin Evil Deadejä tunnelman puolesta ja mukana oli Evil Deadin näyttelijöistä Bruce Campbell, Ted Raimi, Theresa Tilly, Betsy Baker ja Ellen Sandweiss, joita en tosin tunnistanut laisinkaan rooleistaan. Tehosteet oli paikoin aikas hyviä, etenkin posliinityttö oli erinoamisesti toteutettu.

85. The Incredible Shrinking Man (Mies joka kutistui) (1957) ****½
Edelleen hieno klassikko, jossa mies huomaa kutistuvansa ja joutuu lopulta taistelemaan hämähäkkiä vastaan. Tehosteissa olisi tietysti parantamisen varaa, mutta eipä 50-luvulla oikein vielä parempaa jälkeä saatu aikaiseksi. Onkin ihme ettei kukaan ole vielä tehnyt uusintaversiota, suunnitteilla sellainen on ollut kaiketi jo aika monta vuotta.

86. A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III (2012) **
Juoni oli melkoista parisuhdepaskanjauhantaa, mutta kuvaus oli paikoin kiinnostavaa eikä näyttelijäsuorituksetkaan paskoja olleet. Francis Ford Coppolan pojan Roman Coppolan ohjaama. Charlie Sheen esitti vähän kuin itseään.

87. The Battery (2012) ****

88. Come Out and Play (2012) **
Aika turha uusintaversio 70-luvun kulttiklassikosta ¿Quién puede matar a un niño?, jossa pienellä saarella lapset alkavat tappamaan aikuisia. Pidin alkuperäisestä aika paljon, mutta tämä oli selkeästi huonommin näytelty ja ohjattu tekele. Kuvaaja taisi olla kännissä kun ei saanut kameraa juurikaan vakaaksi. Pikkulapset olivat sentään aikamoisen pelottavia myös tässä ja loppuun oltiin keksitty vähän erilaista menoa kuin alkuperäisessä, muutoin juoni oli aika täsmälleen sama. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastannut Makinov esiintyy julkisuudessa jostain syystä vain naamioituna ja jotkut ovatkin epäilleet hänen olevan oikeasti Eli Roth. No olipa kuka tahansa niin aika huonon uusintaversion on vääntänyt.

89. Crawlspace (2012) **½
Ihan katsomisen arvoinen australialainen scifitrilleri, jossa erikoisjoukot saavat tehtäväkseen tappaa maanalaisen tutkimuslaitoksen karanneet vangit. Ongelmia seuraa kun yhtä erikoisjoukkojen ryhmää johtava kapteeni löytää vankien joukosta vaimonsa, jonka pitäisi olla kuollut. Luvassa ryömimistä ahtaissa tiloissa. Ohjauksesta vastannut Justin Dix teki droidi-tehosteita Star Warseihin 2000-luvun alussa ja sivuroolissa nähtävä Peta Sergeant nähtiin myös sivuroolissa Iron Skyssa.

90. Man of Steel (2013) ***½

91. Olympus Has Fallen (Olympus on valloitettu) (2013) **½
Jos tämä oltaisiin tehty 90-luvulla olisi tälle voinut helposti antaa jopa kolmekin tähteä. Nykyään tehtynä tälläinen on kuitenkin jäänne juurikin 90-luvulta, jolloin tehtiin juoneltaan samantyylisiä katastrofileffoja samana vuonna, kuten esim. vuonna 1997 valmistuneet Tulivuori ja Dante's Peak sekä vuonna 1998 valmistuneet Armageddon ja Deep Impact. Tämän Olympus on valloitettu kanssa kesän kassatuloista kilpailee White House Down, joista viimeksimainittu kuitenkin hävisi kisan kun se floppasi juuri Yhdysvalloissa. Aikamoisen tyhmä tämä oli, mutta ihan katsottava kuitenkin ja mukavan tylyn verinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti