perjantai 19. lokakuuta 2012

Seeking a Friend for the End of the World


Seeking a Friend for the End of the World (2012)
Ohjaus: Lorena Scafaria
Käsikirjoitus: Lorena Scafaria
Näyttelijät: Steve Carell, Keira Knightley, William Petersen, Melanie Lynskey, Adam Brody, Tonita Castro, Derek Luke, Connie Britton, Patton Oswalt, Rob Corddry, Rob Huebel, Gillian Jacobs, T.J. Miller, Amy Schumer, Jim O'Heir, Martin Sheen, Nancy Carell
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 265
Pisteet: ***
Mitä tekisit jos tietäisit maailmanlopun tapahtuvan kolmen viikon päästä? Kenen kanssa viettäisit viimeiset hetkesi?
Matildaksi nimetty asteroidi on lähestymässä maata ja sen viimeinen tuhoamisyritys epäonnistui. Kaikki elämä maapallolla tulee pyyhkiytymään kun asteroidi osuu maahan kolmen viikon päästä. Dodge Petersen (Steve Carell) kuuntelee asiasta kertovaa radiolähetystä tien laidalla vaimonsa Lindan (Nancy Carell) kanssa. Linda häipyy samantien sanomatta sanaakaan. Dodge palaa kotiinsa, elää kuten ennenkin ja käy töissä vakuutusyhtiössä. Ystävien luona juhlissa käydessään hän alkaa pikkuhiljaa tajuta kaipaavansa kouluaikaista tyttöystäväänsä Oliviaa. Kotiin palatessaan Dodge tapaa naapurinsa Pennyn (Keira Knightley) ja he ystävystyvät. Samalla Penny antaa hänelle väärään osoitteeseen menneitä vanhoja posteja, joiden joukossa on kirje Olivialta. Hän on eronnut miehestään ja kertoo yhä ajattelevansa Dodgea. Kun heidän asuinalueella puhkeaa mellakka, he päättävät lähteä etsimään Olivian ja Dodge lupaa myös auttaa Pennyä pääsemään vanhempiensa luokse lentokoneella sillä hän tuntee erään pilotin. Mutta kenen kanssa Dodge todella haluaa viettää viimeiset hetkensä?
Ihan kiva romanttinen draamakomedia. Jo pelkkä asetelma on tarpeeksi kiinnostava jotta tämä kannattaa katsoa. Asetelmasta on saatu varsin mukavasti tehtyä huumoria näyttämällä miten ihmiset maailmanlopun lähestyessä asiaan suhtautuvat. Joku tekee itsemurhan, joku alkaa käyttämään huumeita, joku panee kenen kanssa tahansa ja joku jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtumassakaan. Lorena Scafaria käsikirjoitti vuonna 2008 elokuvan Nick and Norah's Infinite Playlist ja sai sen menestyksen myötä tilaisuuden ohjata käsikirjoituksensa pohjalta ensimmäisen elokuvansa. Ja idea onkin tässä varsin onnistunut. Toteutus ei toimi aivan yhtä hyvin, mutta ensimmäiseksi elokuvaksi tämä oli varsin kelpo leffa. Meno oli lopulta hivenen liian kilttiä eikä rakkaustarina ollut tarpeeksi uskottava. Steve Carellin ja Keira Knightleyn välillä oli kuitenkin ihan tarpeeksi hyvin kemiaa. Sellainen aika tyypillinen jenkkikomedia tämä lopulta oli ja olisikin vielä mielenkiintoisempaa jos joku tekisi samasta aiheesta ihan vakavan draaman, jossa ihmisten reaktiot näytettäisiin uskottavammin. Budjetinkaan ei tarvitsisi olla kovin iso kun keskityttäisiin enemmän ihmisiin kuin näyttämään lähestyvää tuhoa. Niin oltiin toki tehty jo tässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti