lauantai 16. marraskuuta 2013

Thor: The Dark World

144. Thor: The Dark World (2013)
Pisteet: ****
Jane Foster (Natalie Portman) odottaa poikaystävänsä Thorin (Chris Hemsworth) vierailevan luonaan, edellisestä tapaamisesta kun on jo kaksi vuotta aikaa. Ukkosen jumalalla on kuitenkin kiireitä palauttaessaan Kosmosta järjestykseen. Kun Jane löytää sattumalta tuhansia vuosia sitten piilotetun aseen nimeltä Aether ja joutuu sen valtaamaksi, päättää Thor vihdoin vierailla hänen luonaan ja vie hänet kotiplaneetalleen tutkittavaksi. Toisaalla tuhansia vuosia uinunut kostonhimoinen Malekith (Christopher Eccleston) herää unestaan aistiessaan Aetherin löytyneen ja lähtee kohti Asgardia aikeenaan saada Aether käsiinsä ja hallita maailmankaikkeutta sen avulla. Asgardin vankityrmässä viruva Loki (Tom Hiddleston) puolestaan joutuu valitsemaan puolensa Malekithin hyökätessä.
Selkeää parannusta aiempaan Thor-elokuvaan verrattuna, mutta vielä kaukana The Avengersin loistokkuudesta. Sopranosin ja Game of Thrones -tv-sarjojen jaksoja ohjannut Alan Taylor palkattiin ohjaajan pallille ja mies onkin tuonut mukaan hitusen Game of Thronesin tunnelmaa. Etenkin huumoripuoleen oltiin panostettu, tosin joitain se ei varmastikaan miellytä, mutta minulle huumori ainakin iski mukavasti tässä. Tai lähinnä pidin siitä että tässä oikeastaan pilailtiin Marvel-leffojen ja sarjakuvien kustannuksella. Juonikuvio jätettiin tarkoituksella todella löyhäksi, kannattaakin seurata tarkemmin Lokin kohtauksia kuin Malekithin. Thor kuvataan melkoisen hölmönä pullistelijana, jota Loki manipuloi vaivatta ja siitä saatiin tietysti lisähuumoria.

Seuraava Marvel-leffa tulee olemaan Captain America: The Winter Soldier, joka on tunnelmaltaan täysin erilainen kuin tämä, synkkä ja vakava poliittinen toimintatrilleri. Se saapuu teattereihin alkuvuodesta 2014. Elokuussa 2014 on vuorossa jälleen scifiä, fantasiaa, seikkailua ja komediaa kun teattereihin saapuu Guardians of the Galaxy, josta tässä nähtiin jo pientä esimakua lopputekstien aikana näytetyssä lisäkohtauksessa. Keväällä 2015 teattereihin saapuu The Avengers: Age of Ultron, jossa Iron Man, Thor, Kapteeni Amerikka, Hulk ja kumppanukset lyöttäytyvät jälleen yhteen taistellakseen Ultronia vastaan. Niitä odotellessa voi seurata myös tv-sarja Agents of S.H.I.E.L.D.:iä, jossa nähdään välillä myös elokuvista tuttuja hahmoja, kuten Nick Fury ja Maria Hill, eikä tietysti pidä unohtaa agentti Coulsonia, joka on sarjassa pääosassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti