lauantai 2. marraskuuta 2013

Katsotut elokuvat: Lokakuu 2013

134. 2 Guns (2013) ***
Odotukset olivat nollassa, osoittautui kuitenkin ihan kivaksi toimintaviihteeksi. En ole kaikkia Denzel Washingtonin elokuvia nähnyt, mutta väittäisin ettei niiden joukosta kovin montaa huonoa löydy, The Book of Eli tulee lähinnä mieleen. Ei tämä mikään loistoleffa missään nimessä ole, mutta aika moniin uutuusleffoihin verrattuna kuitenkin selkeästi sieltä paremmasta päästä. Välillä sopivan tyly ja kuvasi maailman melkoisen synkkänä varsin kepeästä menosta huolimatta.

135. The Lone Ranger (2013) ***½
Noin 225-250 miljoonaa dollaria maksanut The Lone Ranger floppasi aika pahasti, vaikka onkin kerännyt kassatuloja maailmanlaajuisesti miltei saman verran. Mainosbudjetti söi kuitenkin rahaa vielä noin 100 miljoonaa dollaria lisää, joten miinuksen puolelle jäätiin. Trailerit ja mainokset eivät herättäneet ainakaan minussa oikein mitään kiinnostusta elokuvaa kohtaan, mutta päätinpä silti katsella kyseisen teoksen ja yllätyin melkoisesti. Kyseessä on nimittäin varsin mainio länkkäritoimintaseikkailu. Pääosaa esittävä Johnny Depp ja ohjaaja Gore Verbinski harjoittelivat selkeästi tätä leffaa varten jo Rango-animaatiota tehdessään, jossa oli vähän samanlainen tunnelma ja juonikin. 30-luvun radiokuunnelmiin ja 50-luvun tv-sarjaan pohjautuvassa juonessa Armie Hammerin esittämä yksinäinen ratsastaja lyöttäytyy yhteen Deppin esittämän Tonto-intiaanin kanssa kostaakseen veljensä surman. Jos heikkouksia lähdetään listaamaan niin pituutta oli selkeästi liikaa ja muutamassa tehostekohtauksessa meno oli aivan suotta yliampuvaa. Laajat länkkärimaiset olivat hienoa katseltavaa ja huumori varsin toimivaa.

136. The Internship (Unrated-versio) (2013) **½
Aika peruskomediamenoa Owen Wilsonilta ja Vince Vaughnilta, jotka jäävät työttömiksi ja ilmoittautuvat mukaan Googlen työharjoittelukokeiluun, josta parhaat valitaan vakihommiin firmaan. Tyypit osaavat juuri ja juuri käyttää sähköpostia, joten helppoa ei tule olemaan. Ylipitkältä Googlen mainokseltahan tämä lähinnä tuntui, mutta siltikin kertakatsomisen veroinen. Tässä pidennetyssä unrated-versiossa nähtiin aika runsaasti paljaita rintoja.

137. The Heat (Unrated-versio) (2013) **
Vitsit olivat melko vähissä tässä buddy-komediassa, jossa mieskaksikon sijaan nähtiin Sandra Bullock ja Melissa McCarthy napit vastaikkain eri tavoin toimivina viranomaisina, Sandra säntillisenä FBI-agenttina ja Melissa kulmat suoriksi pistävänä poliisina. Toimintaakin olisi kaivannut enemmän. Menestys on ollut kuitenkin sen verran kova, että jatko-osa on jo suunnitteilla.

138. White House Down (2013) **
Valkoinen talo vallattiin kahdessa elokuvassa tänä vuonna. Kumpikin melkoisen heikkoja tekeleitä. Olympos on valloitettu oli sentään sopivan veristä menoa, tämä Ronald Emmerichin ohjaama White House Down on liian kiltti ja typerä. Jamie Fox on Obamaa muistuttava mustaihoinen pressa ja Channing Tatum häntä pelastava valkoihoinen henkivartija. Menestyi melkoisen huonosti, joten Emmerichin on saatava seuraava leffansa menestymään huomattavasti paremmin. Siitä on tuskin huolta, sillä seuraavaksi mieheltä on tulossa Independence day: maailmojen sota elokuvan kaksi jatko-osaa.

139. Dak ging to lung (Tiger Cage) (1988) **½
Kivan tylyä honkkaritoimintaa Yuen Woo-Pingiltä. Juoni oli kuitenkin sen verran hölmö ettei tämä parhaiden honkkarileffojen tasolle missään nimessä nouse. Mukana liuta tunnettuja honkkaritähtiä, kuten Simon Yam, Donnie Yen, Jacky Cheung, Carol 'Do Do' Cheng, Ng Man Tat ja Leung Ka Yan.

140. Wong ka si sei IV: Sik gik sing yan (In the Line of Duty 4: Witness) (1989) ***
In the Line of Duty-elokuvasarjan neljäs osa on ihan mainiota toimintaviihdettä. Juoni ei hirveästi kehuja tarjoa, mutta enpä siltä suuria odottanutkaan. Toimintakohtauksissa on mukavasti potkua. Cynthia Khan ja Donnie Yen mättäävät ihan kunnolla mm. Michael Woodsin ja Michael Wongin kanssa. Prätkilläkin pärräytellään lapiot aseina, siinäpä jo tarpeeksi syytä katsella tämä leffa.

141. Sha shou tian shi (Killer Angels/Killing Angels/Ultra Force 1) (1989) ***
Moon Leen tähdittämä Angels-trilogia (tunnetaan myös nimillä Iron Angels ja Angel) oli aika suosittu 80-luvulla Girls with Guns-buumin aikaan ja vuonna 1989 valmistuneen kolmososan jälkeen Moon Lee tähditti tätä aika samanlaista toimintaleffaa, jonka nimi viittaa siihen että kyseessä olisi jonkunlainen jatko-osa, mutta kyseessä on kuitenkin ihan itsenäinen teos. Jos tämä oltaisiin tehty ennen Angels-trilogiaa, olisi tätä voinut pitää halvalla tehtynä esikuvana niille, mutta koska tämä on tehty niiden jälkeen, tämä onkin halvalla tehty kopio. Toimintakohtaukset olivat kyllä aikamoisen hyvää kamaa, juoni taas melkoisen pitkästyttäväkin ja lavastus Angels-trilogiaan verrattuna köyhä. Moon Lee ja Gordon Liu vetäisevät hyvät roolit ja japanilainen Takajo Fujimi (tässä nimellä Futimi Nabeki) on varastaa shown omissa kohtauksissaan.

142. The Hobbit: A Unexpected Journey (Hobitti – odottamaton matka) (Extended-versio) (2012) ****½
Tässä extended-versiossa on 13 minuuttia lisäyksiä, joista osa oli oikein mainioita, osa taas aika turhiakin. Kelpaa katsella kakkososaa odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti