lauantai 9. marraskuuta 2013

Helsingin lyhytelokuvafestivaali 12.-17.11.2013

Helsingin lyhytelokuvafestivaali järjestetään 12.-17. marraskuuta 2013 jo 30. kertaa. Festareilla esitetään yhteensä 283 elokuvaa, joista tässä arvostelussa muutamia.

Verhon takaa (2013)
Pisteet: ****
Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama fiktiivinen Verhon takaa lyhytelokuva kertoo Mikosta, joka on harjoitellut koulun laulukokeeseen Joulupuu on rakennettu kappaleen. Luokan edessä laulaminen tuottaa kuitenkin vaikeuksia. Mainio lyhäri, joka on kuvattu hienosti ja tunnelma toi mieleen omat kokemukset ala-asteen musiikkitunneilta.

Huulilla (2013)
Pisteet: ***
Joonas Rutasen ohjaama ja käsikirjoittama fiktiivinen Huulilla lyhytelokuva on hyvin kuvattu ja näytelty, mutta juonesta tuntui jäävän todellinen pointti puuttumaan. 12-vuotias Viljami lähtee isänsä ja tämän uuden tyttöystävän kanssa huvipuistoon, mukaan änkeää myös tyttöystävän tytär.

Butterfly's Effect (2013)
Pisteet: **½
Anssi Kasitonnin ohjaama ja käsikirjoittama kokeellinen Butterfly's Effect lyhytelokuva ei hirveästi jaksanut innostaa, mutta loppukilahdus oli ihan hauska. Mitään kunnon juonta ei löytynyt, mutta perhosvaikutusta lyhärissä kuitenkin käsiteltiin. Ihmiskohtaukset olivat kiinnostavampia kuin animoidut kohtaukset.

Electric Soul (2013)
Pisteet: **
Joni Männistön ohjaama Electric Soul on hienosti animoitu lyhytelokuva, mutta valitettavasti hieno animointi ei vielä riitä kun juoni puuttui kokonaan. Eipä siis muuta kuin uutta tekemään ja jonkunlaista juontakin mukaan.

Lisätietoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti