lauantai 16. marraskuuta 2013

The World's End

145. The World's End (2013)
Pisteet: ***½
Reilut 20 vuotta sitten viisi opintonsa päättänyttä ystävystä yrittivät kiertää 12 pubia yhden illan aikana, mutteivat koskaan päässeet viimeiseen The World's End-pubiin. Porukan kingi Gary King (Simon Pegg) ei ole koskaan päässyt asian ylitse ja päättääkin koota porukan (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman ja Eddie Marsan) takaisin yhteen ja viedä pubikierroksen päätökseen lapsuuden maisemissaan, eikä mikään voi estää häntä, vai voiko?
The World's End on kolmas osa Edgar Wrightin Cornetto-trilogialle, jonka muita osia ovat Shaun of the Dead ja Hot Fuzz. Elokuvia yhdistää Cornetto-jäätelö, jonka eri makuja näkyy jokaisessa elokuvassa. Mistään virallisesta trilogiasta ei ole kyse, vaan lähinnä sisäpiirivitsistä. Ei siis tarvitse katsella noita muita osia ennen tätä. Ihan viihdyttävän komedian Wright ja kumppanukset ovat jälleen saaneet aikaiseksi, mukana on siis aika iso liuta juurikin Shaun of the Deadissä ja Hot Fuzzissa näkyneitä näyttelijöitä. Shaun of the Dead on selkeästi trilogian paras osa, tämä jäi hivenen Hot Fuzzia huonommaksi. Tappelukohtauksiin oltiin panostettu, mutta jotenkin ne tuntuivat liian koreografioiduilta. Ja kun kännijutut ja baarisekoilutkaan ei kiinnosta, niin ei tämä oikein minulle sopiva leffa ollut, mutta löytyi tästä siltikin kiinnostava juonikuvio, jota en kuitenkaan rupea paljastamaan, muuten menee katselunautinto pilalle jos tämän aikoo katsella.

Suomessa tätä ei ensin meinattu teattereissa edes esittää kun ei ole hirveän hyvin maailmalla menestynyt. Kassatuloja on maailmanlaajuisesti kertynyt 46 miljoonaa dollaria, budjetti oli noin 20 miljoonaa dollaria, joten ei nyt mikään floppi kuitenkaan. Tosin budjetiksi on sanottu myös 40 miljoonaa dollaria joissakin lähteissä, joten tiedäpä tuota. Edgar Wright on seuraavaksi ohjaamassa Marvelin sarjakuviin perustuvan Ant-Manin, josta tuleekin hänen isoin leffansa tähän mennessä. Nähtäväksi jää tullaanko siinäkin näkemään Pegg, Frost ja kumppanukset joissakin rooleissa.

1 kommentti: