perjantai 20. huhtikuuta 2012

Poikani Kevin


We Need to Talk About Kevin (Poikani Kevin) (2011)
Ohjaus: Lynne Ramsay
Käsikirjoitus: Lynne Ramsay, Rory Kinnear
Näyttelijät: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller, Jasper Newell, Rock Duer, Ashley Gerasimovich, Siobhan Fallon
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 107
Pisteet: ***
Matkailukirjailija Eva (Tilda Swinton) yrittää rakastaa poikaansa Keviniä (Jasper Newell), vaikka tämä tekee kaikkensa varttuessaan ärsyttääkseen äitiään ja näyttääkseen että vihaa häntä. Kevinin isä Franklin (John C. Reilly) taas ei joko huomaa tai ei halua tunnustaa että pojassa olisi mitään vialla. Kevinin julmuudesta osansa saa myös pikkusisko Celia (Ashley Gerasimovich). Aikuusuden kynnyksellä Kevin (Ezra Miller) tekee lopulta peruuttamattoman teon, jota Evakin joutuu kantamaan harteillaan koko loppuelämänsä ajan.
Lynne Ramsayn ohjaama We Need to Talk About Kevin alkaa melkoisen huonosti. Tilda Swinton ei ole koskaan ollut suosikkinäyttelijäni, joten kun hänet nähdään tässä pääroolissa ja oikeastaan lähes jokaisessa elokuvan kohtauksessa mukana, niin oli hieman vaikeuksia kiinnostua koko elokuvasta. Ja aluksi Tildan esittämä Eva olikin aika ärsyttävä hahmo, jonka huonoa äitisuhdetta poikaansa oli vaikea niellä. Mutta pikkuhiljaa hahmo muuttui onneksi siedettäväksi. Keviniä esitti aluksi parikin pikkulasta, joista Jasper Newell oli todella ärsyttävä paskahousu, ja niin oli tarkoituskin. Ezra Miller esitti Keviniä teini-iässä, tarkemmin ottaen noin 15-18 vuotiaana ja suoriutui jo paremmin roolista. Juoni hyppii noin 18-vuotta ajassa, välillä näyttäen kuinka Eva ja Franklin päätyivät yhteen ja saivat Kevinin, kuinka Kevin jo ihan pienenä poikana alkoi kiusata äitiään, mitä tapahtui että lopulta päädyttiin 16-vuotta myöhemmin ikäviin seuraamuksiin ja mitä sen jälkeen tapahtui Evalle.
Elokuvan loppuosuus toimi alkua paremmin. Alussa juoni hyppeli liikaakin ajassa ja oli hieman vaikea pysyä kärryillä mikä tapahtuu missäkin ajassa. Loppupuolella kerronta hieman selkeytyi ja tietysti kun oli tarpeeksi kauan seurannut niin eri aikoina tapahtuneet asiat oli jo helpompi käsittää. En halua paljastaa elokuvan lopun tapahtumia, mutta jos on seurannut kotimaan uutisia muutamien vuosien aikana niin on melkoisen varmasti törmännyt asiaan jota tässä käsiteltiin. Ihan mielenkiintoinen elokuva kyseessä, mutta aika kylmäksi tämä kyllä lopulta jätti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti