sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ra.One


Ra.One (2011)
Ohjaus: Anubhav Sinha
Käsikirjoitus: Anubhav Sinha, Kanika Dhillon, Mustaq Sheikh, David Benullo, Shak Rukh Khan
Näyttelijät: Shak Rukh Khan, Kareena Kapoor, Armaan Verma, Arjun Rampal, Shahana Goswami, Tom Wu, Priyanka Chopra, Talip Tahil, Rajinikanth
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 103
Pisteet: **½
Lontoossa perheensä kanssa asuva pelisuunnittelija Shekhar Subramaniam (Shak Rukh Khan) luo kaikkien aikojen pahishahmon peliinsä nimeltä Ra.One. Peli tarvitsee kuitenkin myös sankarin, G.Onen. Shekharin poika Prateek (Armaan Verma) testaa peliä kun sitä esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle ennen varsinaista myyntiä ja onnistuu suututtamaan Ra.One-hahmon siinä määrin että tämä tulee pelistä oikeaan maailmaan ja alkaa jahdata poikaa, tappaen siinä samalla Shekharin. Prateek onnistuu tuomaan G.Onen (myös Shak Rukh Khan) turvakseen ja he pakenevat äiti Sonian (Kareena Kapoor) kanssa Intiaan, jossa käydään lopullinen taisto hyvän ja pahan välillä.
Intialaisen supertähti Rajnikanthin tähdittämä Endhiran (Robot) vuodelta 2010 oli oikein mainio robottitoimintakomedia, mutta tämä toisen suuren intialaisen supertähti Shak Rukh Khanin tähdittämä robottitoimintakomedia Ra.One ei ole yhtä onnistunut tekele. Parhaimmillaan tämä tarjoaa ihan viihdyttävää menoa, mutta on juoneltaan ja vitseiltään lähinnä Endhiranin toisinto. Shak Rukh Khanin pitikin yhdessä vaiheessa näytellä pääosaa Endhiranissa, mutta Rajnikanth siinä lopulta nähtiin ja Shak Rukh Khan päätyi tekemään tämän melko samanlaisen elokuvan. Suoranainen kopio ei ole kyseessä, mutta selkeitä samankaltaisuuksia löytyy, kuten junakohtaus, autokohtauksia ja robottihahmot ovat melko samanlaisia. Itseasiassa Rajnikanth nähdään tässä pienessä cameoroolissa, juurikin Endhiranin Chitti-robottina.
Ra.One on yksi Intian kalleimmista elokuvista, noin 25 miljoonan dollarin budjetilla. Aika kaukana ollaan siis vielä isojen Hollywood-tuotosten budjeteista, kalleimmat Hollywood-tuotokset kun ovat siellä 200 miljoonan dollarin tietämillä. Mutta varsin isoista summista on kuitenkin kyse. Kassatuloja Ra.One on kerännyt noin 47 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, varsin hyvästä menestyksestä voidaan siis puhua. Ja ei mikään ihme, sillä Shak Rukh Khan on Intiassa valtaisan iso supertähti ja todella tunnettu myös muualla Aasiassa, joten olipa elokuva kuinka huono niin silti fanit käyvät katsomassa. Kestoa elokuvalla on hieman päälle kaksi ja puoli tuntia, eli aika sama määrä kuin Endhiranilla. Intialaiset elokuvathan ovat yleensäkin noin kahden ja puolen tunnin luokkaa kestoiltaan. Mukana oli tuttuun tapaan myös laulua ja tanssia.
Ra.Onen sijaan suosittelen Endhiranin katsomista, se toimii kaikilta osa-alueiltaan paremmin kuin tämä melko samanlainen robottitoimintakomedia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti