sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

The Vow


The Vow (2012)
Ohjaus: Michael Sucsy
Käsikirjoitus: Abby Kohn, Marc Silverstein, Michael Sucsy
Näyttelijät: Rachel McAdams, Channing Tatum, Jessica Lange, Sam Neill, Jessica McNamee, Scott Speedman, Dillon Casey
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 110
Pisteet: **½
Naimisissa onnellisesti olevat Paige (Rachel McAdams) ja Leo (Channing Tatum) joutuvat autokolariin, jonka seurauksena Paige menettää muistinsa viimeisen viiden vuoden ajalta. Hänellä on mennyt sinä aikana välit poikki vanhempiin (Sam Neill ja Jessica Lange) ja muutenkin hänen elämänsä on muuttunut radikaalisti, kuten lakiopinnot jäivät kesken ja tilalle tuli työ taiteilijana. Hän muistaa vain entisen elämänsä, johon kuului myös ex-sulhanen Jeremy (Scott Speedman). Ne kaikki palaavat osaksi Paigen elämää, koska hän ei pysty käsittämään miten elämä olisi voinut muuttua niin paljon. Leon on siis taisteltava voittaakseen rakkaansa takaisin, mutta voiko rakkaus voittaa muistin menetyksen?
Ihan mielenkiintoinen aihe ja perustuu muuten tositapahtumiin. Kim ja Krickitt Carpenter kirjoittivat saman nimisen kirjan avioliitostaan. He joutuivat vuonna 1993 autokolariin, jonka seurauksena Kim menetti muistinsa heidän rakastumisen ja naimisiin menon osalta. He pysyivät kuitenkin yhdessä avioliittovaloihinsa uskomisen vuoksi. Tässä elokuvaversiossakin avioliittovalat ovat osa tarinaa, mutta lopulta aika löyhästi. Aika tyypillinen romanttinen draama tämä oli, vaikka aihe oli hieman normaalia erikoisempi. Juoni meni aika tyypillisen kaavan mukaisesti, tai ainakin ne perusjutut löytyivät sieltä. Rachel McAdamsin esittämä Paige oli alussa todella inhottavan oloinen ja sympatiat oli täysin Channing Tatumin esittämän Leon puolella, joka yritti pärjätä tuskaisan tilanteen kanssa. Tilannetta tietysti kuvataan varsin kärjistetysti, mutta kyllähän sitä itsekin olisi aika ihmeissään jos tuollaiseen paikkaan joutuisi. Oma muija ei muista kuka olet ja osoittautuisi vieläpä aika erilaiseksi kuin mitä luulit. Siinä mielessä elokuva on onnistunut aika hyvin.
Ei tämä siis mistään paskimmasta päästä ole romanttisten draamojen joukossa, eli jossain määrin tämä on ihan katsottava tekele. Etenkin jos lajityypin elokuvat miellyttävät ja osaa suhtautua niihin oikealla tavalla niin mikäs tätä on katsellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti