tiistai 29. toukokuuta 2012

Take This Waltz


Take This Waltz (2011)
Ohjaus: Sarah Polley
Käsikirjoitus: Sarah Polley
Näyttelijät: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby, Sarah Silverman, Aaron Abrams, Vanessa Coelho, Jennifer Podemski
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 146
Pisteet: ***
Margot (Michelle Williams) on 28-vuotias freelancer-kirjailija, joka tapaa työreissulla Daniel-nimisen (Luke Kirby) komean ja hauskan miehen, johon rakastuu. Kotiin palatessa selviää, että Daniel asuu lähes Margotin naapurissa. Margot on kuitenkin naimisissa, kanakokki Loun (Seth Rogen) kanssa, joten hän yrittää unohtaa tunteensa Danielia kohtaan. Lähes naapureita ollessaan he eivät voi kuitenkaan olla törmäämättä toisiinsa ja pian Margotille selviää, että Daniel on taitelija ja kuljettaa ihmisiä riksalla työkseen. Mitä enemmän he viettävät aikaa yhdessä, sen vaikeammaksi asiat käyvät. Margotin onkin lopulta päätettävä pysyäkö miehensä Loun rinnalla, jota yhä rakastaa, vaiko hypätä uuden ja kiinnostavan tyypin matkaan?
Sarah Polley tunnetaan paremmin näyttelijänä mm. sellaisista elokuvista kuin Dawn of the Deadin uusintaversio, Go ja Splice, mutta sen lisäksi hän on ohjannut itse myös pari elokuvaa. Esikoisohjaus Away from Her oli ehdolla parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnon saajaksi ja sai muutenkin kehuja kriitikoilta ja katsojiltakin, joten monet odottivat tätä Sarahin toista ohjaustyötä varsin innolla. Itse en ole vielä aiempaa ohjausta nähnyt, mutta tämä oli kyllä ihan kiva draamakomedia. Kokonaisuutena ei mikään hirveän loistava, mutta seassa oli kyllä paljon hienoja hetkiä. Hyvää kuvausta, muutamia mieleenpainuvia musiikkeja ja muutenkin tunnelmaltaan varsin toimiva. Michelle Williams oli hyvä pääroolissa, eikä Seth Rogenkaan ollut hirveästi sen paskempi toisessa keskeisessä roolissa. Luke Kirbyn ja Michellen välillä oli ihan kivasti kanssa kemiaa. Alastomuuttakin löytyi hieman normaalia enemmän, Michelle ja sivurooleissa nähdyt Sarah Silverman ja Jennifer Podemski olivat täysin alasti uimahallin suihkussa. Michelle nähtiin lisäksi muissakin kohtauksissa täysin alasti. Muutoinkaan elokuvassa ei pelätty puhua asioista suoraan, nähtiinpä jopa kolmen kimppaakin sängyssä. Ei siis mikään peruskliseinen Hollywood-draamakomedia kyseessä, vaan tässä ajassa oleva elokuva.
Sarah Polleylla on selkeästi ohjaajakykyjä ja vähän paremman käsikirjoituksen tehdessään voi vielä tehdä todella loistavankin elokuvan. Sellaista odotellessa tämä on ihan suositeltavaa katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti