sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Keinoja kaihtamatta


This Means War (Kienoja kaihtamatta) (Unrated) (2012)
Ohjaus: McG
Käsikirjoitus: Timothy Dowling, Simon Kinberg
Näyttelijät: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Til Schweiger, Chelsea Handler, John Paul Ruttan, Abigail Spencer, Angela Bassett, Rosemary Harris
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 143
Pisteet: *
Surkea romanttinen agenttitoimintakomedia.
Tuck (Tom Hardy) ja FDR (Chris Pine) ovat parhaita kavereita, jonka lisäksi he ovat myös CIA-agentteja. Viimeisintä tehtävää suorittaessaan he hoitelevat päiviltä rikollispomo Heinrichin (Til Schwaiger) veljen ja Heinrich tietystii vannoo kostoa heille. Agenttikaksikko pistetäänkin pöytähommiin, jolloin heille jää aikaa miettiä omaa elämäänsä. Vaimostaan eronnut ja poikaansa melko harvoin näkevä Tuck haluaisi löytää itselleen elämänkumppanin ja kokeilee löytää sellaisen netin kautta. Kohdalle osuu tuotetestaajana työskentelevä Lauren (Reese Witherspoon), jolla on ollut huonoa onnea miesten kanssa. Sattumalta Lauren tapaa samana päivänä myös FDR:n ja kun kaksikko huomaa myöhemmin ihastuneensa samaan naiseen, he alkavat kilpailemaan siitä kuka hänet saa omakseen. Käytössä on CIA:n voimavarat, joten mikään ei jää näkemättä tai kuulematta. Lopulta Laurenin on päätettävä kumman kanssa tahtoo olla loppuelämänsä. Myös Heinrich ilmaantuu mutkistamaan päätöksentekoa.
Tämän elokuvan huonouden tunsi jo trailereita katsoessaan. Todella hengetöntä menoa koko kestonsa ajan. Huumorista ei ollut tietoakaan eikä kyllä romanttisuudestakaan. McG:n aiempiin meriitteihin kuuluu Charlien enkelit-elokuvaversioiden ohjaaminen, eli mistään vakavasti otettavasta ohjaajasta ei ole kyse. Terminator: Salvation on toki häneltä ihan katsottava elokuva, vaikkei kahden alkuperäisen Terminator-elokuvan veroinen missään nimessä olekaan. Mutta on vaikea ottaa tosissaan miestä, joka käyttää taiteilijanimeä McG. Aivot narikkaan viihdettä tämä elokuva yrittää olla, mutta enpä ainakaan omia aivoja pystynyt narikkaan jättämään tätä pökälettä katsoessani. Häpeällisen huono tämä oli etenkin huumorin osalta ja näyttelijäsuorituksetkin olivat erittäin heikkoja. Tom Hardy on tehnyt ihan hyviä valintoja rooliensa suhteen, mutta tässä mies on tehnyt aivan väärän valinnan. Ymmärrän toki miksi hän on tähän lähtenyt mukaan, ei siinä mitään pahaa ole jos välillä haluaa tehdä tälläisiä kevyitä leffojakin. Ja olisihan tämä voinut vähän parempikin olla, idea kahdesta CIA-agentista taistelemassa samasta naisesta on ihan kohtuu toimiva, mutta toteutus pitäisi olla aivan muunlainen kuin tämä oli. Reese Witherspoon on jo liian vanha tälläisiin rooleihin, jotain aikuisempia rooleja kannattaisi kenties harkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti