lauantai 29. lokakuuta 2011

Larry Crowne


Larry Crowne (Larry Crowne – uusi mahdollisuus) (2011)
Ohjaus: Tom Hanks
Käsikirjoitus: Tom Hanks, Nia Vardalos
Näyttelijät: Tom Hanks, Julia Roberts, Gugu Mbatha-Raw, Cedric the Entertainer, Wilmer Valderrama, Pam Grier, Holmes Osborne, Rami Malek, George Takei, Bryan Cranston
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 352
Pisteet: ***½
Lukuisia kertoja kuukauden työntekijänä palkittu Larry Crowne (Tom Hanks) saa potkut tavaratalosta, jossa on työskennellyt siitä asti kun jäi eläkkeelle laivastokokin hommista. Syynä potkuihin kerrotaan olevan sen ettei Larry koskaan käynyt peruskoulua ylempää koulutusta, eikä näin ollen voi koskaan yletä työssään. Ajat ovat kovat, Larrylläkin on vaikeuksia asuntolainan kanssa, joten hän voi menettää talonsa jos ei löydä pian töitä. Vaimostaan eronnut ja yksin asuva mies ei kuitenkaan onnistu löytämään töitä. Naapurissa asuva Lamar (Cedric the Entertainer) kehottaa Larrya menemään opiskelemaan ja tämä ottaakin neuvosta vaarin. Ensin Larry ostaa kuitenkin skootterin säästääkseen bensarahaa. Koulussa Larry alkaa käydä puhumistaitoja parantavalla kurssilla, jota opettaa työhönsä ja avioliittonsa kyllästynyt Mercedes Tainot (Julia Roberts) sekä ekonomian kurssilla, jota opettaa tohtori Matsutani (George Takei). Samalla Larry tutustuu myöskin skootterilla ajavaan Taliaan (Gugu Mbatha-Raw), joka auttaa Larrya pukeutumaan paremmin ja parantaa Larryn kodin feng shuita. Larry liittyy myös skootterijengiin, jota johtaa Talian poikaystävä Dell Gordo (Wilmer Valderrama). Lisäksi Larry saa myös töitä lounasravintolasta. Elämä alkaa siis näyttää paremmalta ja tiedossa on myös romanssi Mercedesin kanssa.
Mukava hyvän mielen komedia. Tom Hanks ohjasi ja käsikirjoitti tämän uusimman elokuvansa itse ja lopputulos on oikein mainio. Tosin pidän useimmista miehen komedia- ja draamatuotoksista, joten ei ihme että tästäkin tykkäsin. Mikäli ei Hanksia voi sietää, tuskin tämäkään silloin iskee. Elokuvaa katsoessa ei tarvinnut pahemmin miettiä ihmeitä, vaan pystyi rentoutumaan ja nauttimaan tapahtumista. Huumori ei mitään kovin ihmeellistä tarjoillut, enemmänkin sellaista mukavan hymyilyttävää menoa. Heikkouksina voi mainita juonen, joka ei lopulta tuntunut kertovan oikein mitään. Jotain yritettiin sanoa siitä, että vanhempikin mies voi vielä lähteä kouluun, opiskella vaikka uuden ammatin ja menestyä, mutta jossain välissä tuo tuntui unohtuvan kokonaan eikä juonessa ollut oikein mitään pointtia. Hanksin ja Robertsin välinen romanssikin oli vähän tekemällä tehty. Osa sivuhahmoistakin jäi aikamoisen turhiksi. Hanksin ja Mbatha-Rawin välinen ystävyys oli sentään ihan kivaa seurattavaa.
Larry Crowne on elokuva, joka ei todellakaan tule jäämään historian kirjoihin, mutta tarjoili juuri sellaista mukavaa fiilistä, jota amerikkalaisista nykykomedioista ei oikein enää löydä. Lähinnähän nykykomedioissa naureskellaan pössyttelyvitseille, puhutaan rivoja, pössytellään, näytetään tissit, pössytellään lisää, puhutaan taas rivoja, jne. Larry Crownessa noita kymmeniä kertoja nähtyjä juttuja ei näy, joten se on suorastaan virkistävää katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti