torstai 20. lokakuuta 2011

Kung Fu Panda 2


338. Jennifer Yuh Nelson: Kung Fu Panda 2 ***
Pullea kungfu-panda pelastaa Kiinan.
Po-panda (Jack Black) opettelee sisäisen rauhan löytämistä mestarinsa Shifun (Dustin Hoffman) opastuksella, kun joukko susia hyökkää Po'n kotikylään varastaakseen kaiken metallin. Susia pysäyttäessään Po näkee merkin, joka tuo mieleen muiston lapsuudesta. Muiston äidistä. Po'n isä herra Ping (James Hong) myöntääkin ettei ole Po'n biologinen isä ja että löysi Po'n kun tämä oli vauva ja kasvatti omanaan. Samaan aikaan susia johtava paha riikinkukko Shen (Gary Oldman) valtaa metallista rakentamillaan aseilla Gongmanin kaupungin ja aikoo sen jälkeen vallata koko Kiinan. Po lähtee ystäviensä Tiikerittären (Angelina Jolie), Apinan (Jackie Chan), Kurjen (David Cross), Kyyn (Lucy Liu) ja Sirkan (Seth Rogen) kanssa pysäyttämään Sheniä ja tämän hirmuisia aseita. Samalla Po haluaa selvittää mitä hänen vanhemmilleen oikein tapahtui.
Ensimmäinen Kung Fu Panda oli oikein mainio animaatiokomedia, eikä tämäkään yhtään hassumpi ole. Ensimmäisessä osassa vaan tuntui olleen enemmän sydäntä mukana ja sekin tietysti vaikutti ettei hahmot ja maailma olleet jo valmiiksi tuttuja, jolloin kaikki oli uutta. Ohjaajana on tällä kertaa korealaisamerikkalainen Jennifer Yuh Nelson, joka ohjasi ensimmäiseen osaan palkitun avausanimaatio-osuuden. Jennifer on aiemmin ohjannut Spawn animaatiosarjan jaksoja vuonna 1997 ja avustanut animaatiopuolella useissa elokuvissa, joten siihen nähden tämä ensimmäinen kokopitkän animaation ohjaus oli ihan onnistunut. Äänirooleissa kuullaan ensimmäisestä osasta tuttuja näyttelijöitä ja lisäksi muutamia uusia nimiä, kuten Gary Oldmania pääpahiksena, Michelle Yeohia ennustajana, Danny McBridea susien johtajana, Dennis Haysbertia mestari Härkänä ja Jean-Claude Van Dammea mestari Krokona.
Pienestä laimeudestaan huolimatta ihan kelvollinen jatko-osa ja ihan sopivaa katsottavaa myös vähän pienemmille lapsille. Niin ja animaatiohan tässä oli upeaa katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti