torstai 13. lokakuuta 2011

Ten Inch Hero


332. David Mackay: Ten Inch Hero ****
Ihanan höpsö romanttinen draamakomedia.
Taideopiskelija Piper (söpö Elisabeth Harnois) muuttaa Santa Cruziin ja saa töitä eväsleipäkaupasta tarjoilijana. Pomo Tucker (John Doe) on rakastunut vastapuolella katua kauppaa pitävään Zo'hin (Alice Krige), kaupan nettisivuja ylläpitävä nörttityttö Jen (Clea DuVall) on rakastunut nettiystäväänsä jota ei ole koskaan tavannut, seksikäs Tish (Danneel Harris) harrastaa seksiä joka päivä eri miehen kanssa ja räikeästi pukeutuva Priestly (Jensen Ackles) ei saa koskaan seksiä. He kuitenkin pitävät yhtä vaikka erilaisia ovatkin ja Piper otetaan "perheen" jäseneksi. Piper ei muuttanut Santa Cruziin kuitenkaan sattumalta, vaan tuli etsimään 15-vuotiaana synnyttämäänsä tytärtään, jonka joutui antamaan adoptoitavaksi. Piper löytääkin tytön, Julian (Adair Tishler), joka asuu isänsä Noahin (Sean Patrick Flanery) kanssa. Sattumalta Noah palkkaa Piperin opettamaan Julialle piirtämistä. Lopulta Piperin on kuitenkin kerrottava Noahille ja Julialle totuus.
David Mackay on ohjaajana ainakin itselleni täysin tuntematon nimi. Ennen Ten Inch Heroa hän on tehnyt muutamia halpisleffoja, kuten Black Point, Turbulence II: Fear of Flying, The Lesser Evil ja Breaking Free. Ten Inch Herossa mies on onnistunut siinä missä moni romanttinen draamakomedia epäonnistuu. Nimittäin luomaan elokuvalle hengen ja raikkaan tuntuisia hahmoja joihin on helppo rakastua. Betsy Morrisin käsikirjoittama elokuva muistuttaa hieman tv-sarjaa Gilmoren tytöt. Vitsit eivät välttämättä aukene jos ei satu tietämään mihin viitataan. Läppää heitetään mm. Charlien enkeleistä ja Ihmemaa Ozista. Jensen Acklesin esittämän Priestlyn paidoissa näkyy sellaisia kirjoituksia kuin "surffaa nakuna", "myyn huumeita CIA:lle" ja "kukaan ei tietä että olen lesbo", joita voi bongailla aina kohtausten vaihtuessa.
Ten Inch Hero on rentoa katsottavaa alusta loppuun. Juoni, tilanteet ja hahmot eivät tosin ole sieltä uskottavimmasta päästä, mutta mitäs sitten. Ja näille uskottavuusongelmille on mukava naureskella jälkeenpäin, jos ei niitä sattunut elokuvaa katsoessa tajuamaan. Esim. eväsleipäkaupassa tarvitaan melkoisen varmasti viisi työntekijää vaikkei asiakkaita tunnu paljon olevankaan, tilaus on aina välittömästi valmiina ja kukaan ei saa vaihtorahojaan takaisin tai viitsi edes kysellä. Jos ihan puhtaasti heikkouksia lähdetään luettelemaan, niin loppu meni vähän liian tutun kaavan mukaan, hahmoista olisi voitu tehdä paljon syvällisempiäkin ja pääjuoni jäi lopussa aika vähälle käsittelylle.
Elokuvassa käsitellään seksiä varsin suorasanaisesti. Danneel Harrisin esittämä Tish pokaa komean näköisiä miesasiakkaita sänkyynsä aivan surutta ja asiasta heitetään läppää pitkin elokuvaa. Tilanne kääntyy kuitenkin toisinpäin kun eräs rikas asiakas pokaakin Tishin ja he alkavat seurustella. Tyyppi on kuitenkin todellinen kusipää, minkä huomaa myös Priestly joka on salaa ihastunut Tishiin. Tämä sivujuoni ja varsinkin Priestlyn hahmo on monille juuri se syy miksi elokuvasta pitävät. Ja kyllähän Jensen Ackles roolissa oikein hyvä olikin, kuten yleensä tuppaa olemaan missä tahansa näytteleekin. Jensen tunnetaan tietysti parhaiten tv-sarjasta Supernatural, jossa hänen hahmonsa on hieman samanlainen, paitsi saa siinä naisia runsaasti, toisin kuin tässä. Danneel Harris ja Jensen tunsivat toisensa jo kauan ennen elokuvan kuvauksia ja olivat hyviä ystäviä. Joitakin vuosia myöhemmin he alkoivat seurustella ja menivät naimisiin, joten Danneel on nykyisin nimeltään Danneel Ackles. Niin ja näkyy tässä muuten alasti harrastamassa seksiä.

1 kommentti:

  1. moi oon 11 vuotias tyttö ja kattelen googlesta seksi,pippeli ja tissi kuvia ja oon eveliina kokkola.mulla on jo poikakaveri ja oon 4lk oon harrastanu sen kaa seksii ja se on IHANAA!uskoisin että oon liian nuori mutta se oli kivaa jaa teen sitä tunnin päästä ku mun ihana 13v. poikakaveri tulee mulle kotiin ja tiedoksi asun jo yksin.

    VastaaPoista