maanantai 24. lokakuuta 2011

The Breed


The Breed (2006)
Ohjaus: Nicholas Mastandrea
Käsikirjoitus: Robert Conte, Peter Wortmann
Näyttelijät: Michelle Rodriguez, Oliver Hudson, Taryn Manning, Eric Lively, Hill Harper, Nick Boraine, Lisa-Marie Schneider
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 343
http://www.imdb.com/title/tt0455362/
Pisteet: ***
Veljekset John (Oliver Hudson) ja Matt (Eric Lively) perivät sedältään pienellä syrjäisellä saarella sijaitsevan mökin ja lentävät sinne Johnin vesitasolla viettämään viikonloppua Mattin tyttöystävä Nickin (Michelle Rodriguez) ja ystäviensä Saran (Taryn Manning) ja Noahin (Hill Harper) kanssa. Tarkoitus on pitää hauskaa pari päivää ja lentää takaisin, jotta eläinlääkäriksi opiskeleva Matt ehtii loppukokeisiinsa. Raivotautiselta vaikuttava koira hyökkää Saran kimppuun ja puree tätä. Matt muistaa että saaren toisella puolella sijaitsi koirakoulutuskeskus, joka lopetettiin vuosi sitten kun koirilla havaittiin raivotauti. Pian koiria alkaakin ilmaantumaan enemmän ja ystävykset huomaavat olevansa ansassa saarella, linnoittautuneena puiseen mökkiin, joka ei kestä kauaa normaalia viisaammilta tuntuvien koirien hyökkäyksiä. On taisteltava vastaan ja löydettävä pakokeino.
Wes Cravenin nimellä mainostettu (mies toimi vain executive-tuottajana) selviytymiskauhuelokuva on yllättävän toimiva, varsinkin koiraosuuksiltaan. Useimmiten tämän tyyliset koirakohtaukset tehdään tietokonetehosteilla ja lopputulos on lähes aina nolostuttavaa katsottavaa, mutta tässä tehosteet oltiin tehty pääosin perinteisin keinoin. Lisäksi koirat vaikuttivat aidosti pelottavilta ja uhkaavilta, eivät siis olleet mitään kilttejä puudeleita vaan kunnolla takkuisia ja likaisia saksanpaimenkoiria isoine hampaineen. Toisaalta näyttelijäsuoritukset olivat aika heikkoja ja käsikirjoitus melko huono, joten miksikään kauhun merkkiteokseksi tätä ei voi suinkaan kutsua. Kertakatsomisen arvoinen selviytymiskauhuelokuva kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti