sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Crazy, Stupid Love.


334. Glenn Ficarra & John Requa: Crazy, Stupid, Love. (Hölmö hullu rakkaus) **½
Kerran katsottava draamakomedia rakkaudesta ja sen hulluudesta.
Cal (Steve Carell) ja Emily (Julianne Moore) ovat onnellisesti naimisissa ja elävät amerikkalaista unelmaa lapsiensa kanssa. Tai niin ainakin Cal on kuvitellut, kunnes Emily ilmoittaa haluavansa erota. Emily ilmoittaa myös harrastaneensa seksiä työkaverinsa David Lindhagenin (Kevin Bacon) kanssa. Cal muuttaa pois kotoa ja suuntaa murtuneena baariin, jossa tapaa naisia sänkyynsä kaatavan Jacobin (Ryan Gosling), joka lupautuu auttamaan Calia löytämään jälleen miehuutensa, jonka tämä on jossain vaiheessa elämäänsä hukannut.
Koulutus alkaa muuttamalla pukeutumustyyliä ja oppimalla sanomaan naisille oikeat sanat. Aina pitää ensin tarjota juoma vaikkei nainen sitä haluaisikaan, koskaan ei pidä puhua itsestään ja naisen on tehtävä vaikutus mieheen olemalla kiinnostava, ei toisinpäin. Näin ainakin Jacobin kohdalla, Calin tyyli on vähän erilainen, mutta hän onnistuu kuitenkin kaatamaan ensimmäisen naisen sänkyynsä ja pääsee naistenkaadossa vauhtiin. Poika Robbie (Jonah Bobo) puhuu kuitenkin aina tosirakkaudesta ja Cal tietää että hänen tosirakkautensa on Emily, joten hän ei voi vain unohtaa vaimoaan. 13-vuotiaan Robbien tosirakkaus taas sattuu olemaan 17-vuotias lapsenhoitaja Jessica (Analeigh Tipton), joka on rakastunut Caliin ja aikoo lähettää tälle alastonkuvansa. Myös Jacob alkaa uskoa tosirakkauteen kun kohtaa kauniin Hannahin (Emma Stone). Rakkaus on kuitenkin myös hullua, joten lopussa kaikkien tiet kohtaavat Calin kodin takapihalla.
Tavallaan ihan virkistävän erilainen komedia, mutta homma kuitenkin kaatuu liikaan pituuteen ja liian moneen hahmoon. Jos elokuva olisi keskittynyt vaikka pelkästään Caliin ja Jacobiin, olisi lopputulos ollut ehkä parempi. Tosin Robbien ja Jessican juttu oli myös ihan kiinnostava. Jessicaa esitti söpö Analeigh Tipton, joka voisi koska tahansa lähettää minulle alastonkuvansa. Ryan Goslinin esittämä Jacob oli kuitenkin elokuvan mieleenpainuvin hahmo, hyvin pukeutuva naistenkaataja, jota kuvattiinkin useasti hidastettuna. Goslin onkin noussut tämän ja varsinkin Drive-elokuvan myötä suureen suosioon Amerikassa. Drivea en ole vielä nähnyt, mutta ainakin tässä mies on oikein mainio. Steve Carell oli hyvin pitkälti oma itsensä, eli siltä rintamalta ei mitään uutta.
Lopulta turhan tutun kaavan mukaan menevä, mutta välillä yllättäviäkin latuja pitkin kulkeva komedia, jonka katseli ainakin kerran ihan mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti