perjantai 30. syyskuuta 2011

Whip It


320. Drew Barrymore: Whip It (Roller Girl) ***
Tyttöjä rullaluistimilla.
Tuppukylä Bodeenissa asuva 17-vuotias Bliss (Ellen Page) joutuu osallistumaan paikalliseen kauneuskilpailuun äitinsä (Marcia Gay Harden) pakottamana. Indie-rockia kuunteleva ja parhaan kaverinsa Pashin (Alia Shawkat) kanssa lounasravintolassa työskentelevä Bliss haluaisi kuitenkin tehdä jotain muuta. Hän kuulee isommassa kaupungissa pidettävästä roller derby -kontaktiurheilulajista, jota käy katsomassa salaa Pashin kanssa ja päättää yrittää liittyä joukkueeseen. Ikäraja olisi 21 vuotta, joten Bliss valehtelee ikänsä ja onnistuukin pääsemään joukkueeseen nopeutensa ansiosta.
Niinpä Bliss alkaa käydä kaksi kertaa viikossa harjoituksissa ja otteluissa, valehdellen vanhemmilleen menemisensä, ja saa joukkuetovereista uusia ystäviä. Bliss ihastuu myös muusikkonuorukaiseen nimeltä Oliver (Landon Pigg). Mutta lopulta on valittava kumpi on tärkeämpää, äidille mieliksi oleminen eli osallistuminen kauneuskilpailuun vaiko sen tekeminen mikä tuntuu itsestä parhaalta, eli roller derbyn mestaruudesta otteleminen?
Kiva urheilullinen draamaelokuva Drew Barrymorelta, joka myös näyttelee sivuroolissa yhtä Blissin joukkuetoveria. Muita joukkuetovereita näyttelevät Kristen Wiig, Zoe Bell ja Eve, valmentajaa Andrew Wilson, kehäkuuluttajaa Jimmy Fallon ja kilpailevan joukkueen kärkinimeä ja Blissin pahinta vastustajaa Juliette Lewis. Kaikin puolin ihan hyvin tehty elokuva, vaikka kaavamaisuutta oli vähän liikaa, mutta silti tästä tuli selväksi että hauskaa ainakin riitti tätä tehdessä, mikä on aina hyvä juttu. Roller derby on ihan oikea urheilulaji, jota otellaan myös Suomessa, mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Kouvolassa on omat joukkueensa, joihin 18-vuotta täyttäneet naiset voivat liittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti