tiistai 27. syyskuuta 2011

Transformers: Dark of the Moon


316. Michael Bay: Transformers: Dark of the Moon (Transformers: Kuun pimeä puoli) **
Michael Bay lupaili kakkososan jälkeen, että kolmososa tulee olemaan jälleen ainakin jossain määrin järjellinen elokuva. Mies puhui paskaa.
Autobotit pitävät Optimus Primen (äänenä Peter Cullen) johdolla maassa huolen ettei Megatronin (äänenä Hugo Weaving) johtamat Decepticonit pääse jälleen yrittämään maailman valloitusta. He saavat myös selville, että kuussa on Cybertronilaista tekniikka, joka putosi sinne 1960-luvulla ja oli syynä Yhdysvaltain ja Venäjän kuukilpailuun, jonka yhdysvallat voitti laskeutumalla ensimmäisinä ihmisinä kuuhun vuonna 1969. Takaisin maahan tuotiin osa kuuhun pudonneesta avaruusaluksesta, jota Autobotit kutsuvat arkiksi. Tämän kuultuaan Autobotit matkaavat kuuhun ja tuovat arkissa lepäävän Sentinel Primen (äänenä Leonard Nimoy) maahan ja virvoittavat tämän Johtajuuden Matrixilla.
Samaan aikaan työttämänä ollut Sam Witwicky (Shia LaBeouf) saa työpaikan Accuretta Systemsista postipoikana ja pääsee salaliiton jäljille. Decepticonit ovat nimittäin liitossa joidenkin ihmisten kanssa ja yrittävät saada käsiinsä arkissa olevia pilareita, jotka toimivat avaruussiltana ja voivat tuoda sota-aseita Cybertronista. Mukana kuvioissa on myös Samin uusi tyttöystävä Carly Spencer (Rosie Huntington-Whiteley), jonka rikas pomo Dylan (Patrick Dempsey) tuntuu olevan jotenkin kytköksissä salaliittoon. Mukaan soppaan saadaan myös aiemmista osista tutut Simmons (John Turturro), Lennox (Josh Duhamel) ja Epps (Tyrese Gibson) sekä uusina tuttavuuksina Mearing (Frances McDormand), Bruce Brazos (John Malkovich) ja Dutch (Alan Tudyk). Asiat johtavat lopulta sotaan Autobotien, ihmisten ja Decepticoneiden välillä, joka käydään Chicagossa.
Hommahan on jälleen kerran hirveä sekasotku, josta ei ota selvää edes Michael Bay itse. Aiemmista osista jaksoi vielä jossain määrin nauttia, mutta tästä ei saanut enää oikeastaan mitään nautintoa irti. Shia LaBeoufin näyttelemä Sam on edelleen rasittava inisijä, jonka suu ei pysy millään kiinni. Megan Foxin haistatettua vitut Michael Baylle on Samin tyttöystäväksi pitänyt löytää uusi "näyttelijä", ja kukapa sopisi siihen paremmin kuin aivoton malli Rosie Huntington-Whiteley, jonka sääriä ja muotoja Bay kuvailee hidastettuna kameransa läpi, unohtaen että hahmolla pitäisi olla jokin tarkoituskin tarinassa. No tavallaan sellainen tarkoitus löytyykin, mutta jos nyt oikein kriittisesti katsotaan niin tässä olisi ollut Carlyn lisäksi varmaankin noin 10 hahmoa, jotka oltaisiin voitu helposti poistaa ja keskittyä tekemään ihan oikea elokuva eikä sekasotkua turhilla hahmoilla. Kestoahan elokuvalla on yli kaksi ja puoli tuntia, eli aivan liikaa.
Uskaltaisikohan toivoa, että Michael Bay päästäisi jonkun muun ohjauspuikkoihin seuraavassa osassa ja saataisiin vihdoin edes jossain määrin aidosti hyvä Transformers-elokuva? Sellainen olisi nimittäin mahdollista tehdä, hahmoissa on potentiaalia (näyttelijämuutoksia toki pitäisi tehdä) ja kunnon robottitaisteluita katselee aina mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti