lauantai 14. huhtikuuta 2012

Salakuljettaja


Contraband (Salakuljettaja) (2012)
Ohjaus: Baltasar Kormákur
Käsikirjoitus: Aaron Guzikowski
Näyttelijät: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi, Caleb Landry Jones, Lukas Haas, David O'Hara, J.K. Simmons
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 102
Pisteet: ½
Chris Faraday (Mark Wahlberg) jätti salakuljetushommat mentyään naimisiin ja saatuaan lapsia. Hänen vaimonsa (Kate Beckinsale) pikkuveli (Caleb Landry Jones) joutuu kuitenkin vaikeuksiin yrittäessään salakuljettaa huumeita, hän jää nimittäin velkaa huumekauppias Tim Briggsille (Giovanni Ribisi) ja tämä aikoo saada rahansa takaisin. Chrisin on siis lähdettävä tekemään tarpeeksi iso salakuljetuskeikka Panamaan josta saisi tarpeeksi rahaa velkojen maksuun. Apuna on vanhoja tuttuja ja kotipuolessa vaimon perään katsoo paras ystävä Sebastian (Ben Foster). Ongelmana on Briggsin lisäksi laivan kapteeni (J.K. Simmons), jolla on kalavelkoja Chrisin kanssa. Lopulta Chrisin vaimo joutuu vaaraan kun Briggs juonii Chrisin salakuljettamaan väärennetyn rahan lisäksi myös huumeita.
Harvinaisen tyhmä elokuva. Alkuperäistä elokuvaa Reykjavík Rotterdam en ole nähnyt, josta tämä on siis uusintaversio, mutta uskoisin sen olevan ainakin tätä parempaa katsottavaa. Tämä oli kerrassaan nolo elokuva. Juoni oli täynnä aukkoja ja tyhmyyksiä. Melkein tämä meni kalkkunan puolelle, mutta sen sijaan että tämä olisi ollut hauska kalkkuna, tämä oli vain paska kalkkuna. Ehkä tyhmin juttu mitä tästä löytyi oli panamalaisrikolliset, joilla oli ryöstöä suorittaessaan naamioina ilmastointiteippiä naamoissaan. Siis oikeasti, kuka rikollinen olisi niin tyhmä että peittäisi naamansa ilmastointiteipillä? Ei helvetti. On siinä repimistä ainakin kerrakseen.
Ohjaus, kuvaus ja leikkaus oltiin tehty ilmeisesti humalassa eikä näyttelijäsuorituksissakaan hurraamista ollut. Juonikuvio olisi ollut varsin yksinkertainen, mutta siitä oltiin tehty todella pitkä ja täysin järjetön. Panamassa ollessaan Chrisillä ja kumppaneilla on vain pari tuntia aikaa hakea väärennetyt rahat ja paku, mutta jostain kummasta riittää aikaa myös suorittaa arvokuljetusryöstö ja ajella pakulla vähän sinne sun tänne. Ei niin mitään järkeä koko elokuvassa. Aivan kammottavaa paskaa tämä siis oli enkä suosittele ketään katsomaan tätä. Hyi vittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti