lauantai 14. huhtikuuta 2012

Elokuu


Elokuu (2011)
Ohjaus: Oskari Sipola
Käsikirjoitus: Oskari Sipola
Näyttelijät: Eppu Pastinen, Lina Turkama, Zagros Manuchar, Niina Koponen, Pihla Viitala, Ilkka Heiskanen, Henrika Andersson, Timo Torikka, Matleena Kuusniemi
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 101
Pisteet: **
Ylioppilaaksi valmistuneella Akulla (Eppu Pastinen) on edessä yksinäinen kesä. Tyttöystävä Erika (Niina Koponen) lähtee kavereidensa kanssa reissaamaan koko kesäksi ulkomaille, vanhemmat (Ilkka Heiskanen ja Henrika Andersson) suuntaavat myös ulkomaille ja paras kaveri Fredakin (Zagros Manuchar) viettää osan kesästä muualla päin Suomea. Akun olisi tarkoitus olla töissä raksalla koko kesä, mutta juhannuksena hän kohtaa Julin (Lina Turkama), todellisen villitytön, jota tahtoisi tietysti päästä panemaan. Juli onnistuu kuitenkin panemisen sijaan houkuttelemaan Akun tarjoamaan hänelle kyydin Itä-Suomeen, jossa odottaa Julin siskon (Pihla Viitala) hääjuhlat. Matka jatkuu sieltä ympäri Suomea ilman määränpäätä ja pikkuhiljaa Aku ja Juli rakastuvat toisiinsa. Elokuussa odottaa kuitenkin paluu arkeen. Kestääkö rakkaus?
Elokuu näyttää suht kivalta kuvauksen osalta ja kuulostaakin ihan kelvolliselta, mutta juonen osalta se hohkaa tyhjyyttä. Yllä oleva juonikuvaus pitää todellakin paikkaansa, mutta jostain kumman syystä mukaan on ympätty hirveä määrä turhaa tavaraa. Elokuu voisikin toimia paremmin lyhytelokuvana tai noin tunnin mittaisena tv-elokuvana. Pituutta voisi lyhentää helposti 108 minuutista noin 70-80 minuuttiin jolloin juonesta voisi tulla selkeämpi. Tällöin voisi myös keskittyä paremmin varsinaiseen rakkaustarinaan tai ylipäätään johonkin. Nyt tässä ei osattu keskittyä oikeastaan mihinkään ja lopulta oli vaikea sanoa mistä tässä todella kerrottiin. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaava Oskari Sipola ei selkeästi ole vielä valmis ohjaamaan kokopitkää elokuvaa, mutta on tehnyt sellaisen siitä huolimatta. Lopputulos on varsin hyvä osoitus siitä että käsikirjoitusta pitäisi miettiä vähän pidemmälle ennen kuin lähtee oikeasti tekemään elokuvaa.
Elokuu on kuitenkin myös hyvä osoitus siitä että Suomesta löytyy tekijöitä joiden käsissä voi syntyä uudenlaista elokuvaa. Elokuu ei sellainen ole, mutta olisi voinut olla. Tai vähintään se olisi voinut olla ihan kelvollinen elokuva. Sille tasolle ei siis valitettavasti päästä. Pääosiin oli löytynyt aiemmin pienissä sivurooleissa nähty Eppu Pastinen ja baarin jonosta löytynyt, näyttelemisen suhteen täysin kokematon Lina Tarkama. Heistä Lina on ihan kaunis ja seksiäkin tihkuva, mutta näyttelijänä hän on varsin pökkelö. Tämä johtui kyllä osin melkoisen heikosta ohjauksestakin. Eppu ei ole hirveästi sen parempi, mutta toisaalta ei hän täysin paskakaan roolissaan ollut. Sivurooleissa nähdään muutamia tunnetumpia naamoja, kuten Pihla Viitala, Ilkka Heiskanen, Henrika Andersson, Timo Torikka ja Matleena Kuusniemi. Alastomuuden suhteen Elokuu on melkoisen kilttiä kamaa, ikärajakin on 12. Mättäällä vähän paneskellaan mutta hirveästi mitään ei oikeasti näytetä. Lina oli kyllä varsin kuuma alussa näyttäessään pikkupöksyjään bussissa. Tyhmille helsinkiläisille ylioppilaslakkiinsa yrjöäville teineille tätä voi ilmeisesti kuitenkin suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti