lauantai 5. tammikuuta 2013

Tai Chi Hero


Tai Chi Hero (2012)
Ohjaus: Stephen Fung
Käsikirjoitus: Chen Kuo-fu
Näyttelijät: Yuan Xiaochao, Angelababy, Tony Leung Ka-Fai, Eddie Peng, Feng Shao Feng, Yuan Wen Kang, Yuen Biao, Patrick Tse, Daniel Wu, Peter Stormare
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 3
Pisteet: ***
Jatko-osa Tai Chi Zerolle.
Yang Lu Chan (Yuan Xiaochao) menee naimisiin Chen-suvun päämestari Chenin (Tony Leung Ka-Fai) kauniin tyttären Chen Yu Niangin (Angelababy) kanssa, jotta voisi harjoitella Chen-suvun taistelulajitaitoja vapaasti ja parantua paholaisen sarven aiheuttamasta väärinkäytöstä. Häihin saapuu myös Yu Niangin isoveli Chen Zai Yang (Feng Shao Feng), jolla on omat intressinsä Luchanin suhteen. Samaan aikaan Fang Zi Jing (Eddie Peng) hautoo kostoa koko kylälle ja saa apua herttua Flemingiltä (Peter Stormare), jonka avulla lahjoo keisarillisen armeijan hyökkäämään kylään tykein varustettuna.
Selkeästi parempi kuin aiempi osa, muttei edelleenkään täysin onnistunut martial arts-elokuva. Tällä kertaa ohjaaja Stephen Fung on malttanut jättää pahimmat pöhköilyt pois ja lopputulos alkaakin olemaan jo lähempänä 90-luvun martial arts-klassikoita. Tosin edelleenkin ohjaus- ja leikkaustyylit olivat vähän erikoisempia kuin mitä normaalisti näkee, mm. musiikkivalinnat olivat välillä melkoisen outoja klassisesta musiikista örinäheviin. Näyttelijäsuorituksissa oli selkeästi tapahtunut parannusta ensimmäiseen osaan verrattuna, tosin edelleenkään Angelababyn seksikästä vartaloa ei juurikaan päässyt näkemään vaatekerroksen alta. Yuan Xiaochaosta tuli mieleen Jet Li, etenkin Jetin varhaiset roolisuoritukset 80-luvulta. Todellinen karisma häneltä vielä kuitenkin puuttuu. Tony Leung Ka-Fai vastasi jälleen parhaasta roolisuorituksesta, tosin Feng Shao Feng pisti kovasti kampoihin esittämällä hienosti hänen poikaansa. Heidän suhteen setviminen olikin elokuvan parasta antia.
Sammo Hungin koreografioimat taistelukohtaukset olivat osin parempia kuin edellisessä osassa. Niitä vain oli lopulta aivan liian vähän ja vaikka lopputaistelu hieno olikin, ei siitä jäänyt kunnon lopputaistelufiiliksiä. Yuan Xiaochao kohtasi siinä Yuen Biaon, jolla tuntuu jalat nousevan vielä ihan mukavasti. Tuottajanakin häärinyt Daniel Wu nähtiin pienessä cameoroolissa hulluna munkkina. Mukana myös Peter Stormare, jonka rooli jäi kylläkin aikamoisen turhaksi. Tulossa on vielä kolmas osa, joka saanee nimekseen Tai Chi Summit ja päättää tämän Stephen Fungin Tai Chi-elokuvatrilogian. Sen valmistumisajankohta on kuitenkin vielä täysin auki ja riippuu ilmeisesti myös näiden kahden osan menestyksestä. Sellaiset fiilikset näistä kahdesta osasta jäi että olisivat voineet toimia paremmin yhdeksi vähän pidemmäksi elokuvaksi tiivistettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti