sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Paranormal Activity 4


Paranormal Activity 4 (Unrated-versio) (2012)
Ohjaus: Henry Joost, Ariel Schulman
Käsikirjoitus: Christopher Landon
Näyttelijät: Kathryn Newton, Katie Featherston, Aiden Lovekamp, Matt Shively, Brady Allen, Alexondra Lee, Stephen Dunham, Sara Mornell
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 11
Pisteet: **½
Teinityttö Alex (Kathryn Newton) asustaa pikkuveljensä Wyattin (Aiden Lovekamp) ja riitelevien vanhempiensa Hollyn (Alexondra Lee) ja Dougin (Stephen Dunham) kanssa esikaupunkialueella Nevadassa. Naapuritaloon on muuttanut uusi perhe, äiti ja Wyattin ikäinen poika Robbie (Brady Allen), joka ilmestyy eräänä yönä Alexin puumajaan ja pelästyttää Alexin ja tämän poikaystävä Benin (Matt Shively). Seuraavana päivänä Robbien äiti joutuu sairaalaan ja Holly tarjoutuu ottamaan pojan tilapäisesti hoidettavaksi. Wyattin ja Robbien tutustuessa alkaa talossa tapahtua outoja. Ben opettaa Alexille kuinka tallentaa tapahtumia läppäreiden webbikameroiden kautta.
Paranormal Activity elokuvasarjan paras osa on edelleen Oren Pelin ohjaama ja käsikirjoittama ykkösosa. Tämä neljäs osa on sarjan toiseksi paras osa, ainakin tähän mennessä. Ohjaajakaksikko Henry Joost ja Ariel Schulman ohjasivat myös sarjan kolmannen osan, joka on sarjan huonoin osa. Tässä neljännessä osassa ollaan lähempänä ensimmäistä ja toista osaa, joissa tapahtumat sijoittuivat vuoteen 2006. Tässä tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2011. Kolmannessa osassahan oltiin vuodessa 1988. Tulossa on vielä ainakin yksi osa, joka saapuu teatterilevitykseen loppuvuodesta 2013. Siinä ohjaajaksi palaa Oren Pelin.
Vaikka tämä olikin sarjan toiseksi paras osa, jäi tästä lähinnä fiilikset että olisi voinut jäädä tekemättäkin. Kathryn Newton oli kuitenkin sen verran suloinen roolissaan, että hänen takiaan tämän jaksoi katsella suht vaivatta läpi. Näissä kaikissa kolmessa jatko-osassa on ollut 5 miljoonan dollarin budjetti ja maailmanlaajuiset kassatulot ovat nousseet reilusti yli 100 miljoonan dollarin. Kolmas osa keräsi kassatuloja peräti yli 200 miljoonaa dollaria ja ykkösosakin pääsi melko lähelle. Toinen osa keräsi kassatuloja 177 miljoonaa dollaria ja tämä 140 miljoonaa dollaria. Eiköhän näitä siis tehdä vielä melko monta osaa mikäli Oren ei tee tuosta viidennestä osasta jollakin tapaa sarjan päätöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti