torstai 19. tammikuuta 2012

Paranormal Activity 3


Paranormal Activity 3 (Unrated) (2011)
Ohjaus: Henry Joost, Ariel Schulman
Käsikirjoitus: Christopher Landon
Näyttelijät: Christopher Nicholas Smith, Lauren Bittner, Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Dustin Ingram, Maria Olsen, Johanna Braddy, Hallie Foote, Katie Featherston, Sprague Grayden
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 23
Pisteet:
Aiemmat Paranormal Activityt ovat olleet ihan kohtuu katsottavia. Tämä kolmas osa alkaa kuitenkin aivan liian tylsästi, lopussa meno muuttuu jo hieman kiinnostavaksikin, mutta aivan liian myöhään. Asetelma on aiemmista osista tuttu, tällä kertaa nähdään videokameralla kuvattua materiaalia vuodelta 1988, eli kyseessä on esiosa.
Eletään siis vuotta 1988. Siskokset Katie (Chloe Csengery) ja Kristi (Jessica Tyler Brown) asuvat äitinsä Julien (Lauren Bittner) ja tämän uuden miesystävän, Dennisin (Christopher Nicholas Smith) kanssa melkoisen isossa talossa. Hääkuvaajana toimiva Dennis kuulee outoja ääniä talosta ja alkaa tallentaa tapahtumia videokameroillaan, joita asentaa ensin yhden lasten huoneeseen ja toisen omaan makuuhuoneeseen. Tallenteista selviää että nuorempi tytöistä, Kristi juttelee öisin mielikuvitusystävänsä Tobyn kanssa, joka tuntuu kuitenkin aika elävältä kun talossa alkaa tapahtua kaikenlaista outoa, kuten lapsenvahti pelästyy puolikuoliaaksi kaapista tulevaa henkäystä ja lakana leijuu kuin haamu. Dennis lisää kameroita ympäri taloa nähdäkseen enemmän kuvakulmia. Hän alkaa myös etsiä kirjoista selityksiä tapahtumille. Mutta totuus on karmeampi kuin hän osasi kuvitellakaan.
Hieman ihmetyttää mistä köyhä haakuvaaja on saanut niin monta Full HD-tasoista videokameraa 80-luvun lopulla? Oikeastihan kuvanlaadun pitäisi olla todella suttuinen täyskuva, sillä tallenteet löytyvät VHS-kaseteilta. No, mutta jos tämän seikan jaksaa unohtaa ja keskittyä olennaiseen niin kyllähän tästä peruskatsoja saa varmasti säväreitä ja paskat housuun, ainakin jos niin on käynyt aiempienkin osien kanssa. Itse säpsähdin muutamassa kohtauksessa, eli löytyy tästä jotain vähän kokeneemmallekin kauhufanille. No joo, melkoisen paskahan tämä suoraan sanoen kuitenkin on. Alku etenkin oli erittäin tylsä eikä jaksanut kiinnostaa yhtään.
Ohjaajina on tällä kertaa Catfish dokumentillaan hieman mainetta niittäneet Henry Joost ja Ariel Schulman, jotka ovat lähteneet viemään aiempien osien asetelmaa hivenen uuteen suuntaan. Tavallaan ihan kiinnostava juttu, mutta vähän laimea selitys kuitenkin asioille. Samat ohjaajat ovat suunnittelemassa parhaillaan myös neljättä osaa, jonka pitäisi ilmestyä tänä vuonna. Eiköhän sekin tule vielä katsottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti