keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tarzanin erämaan seikkailut


Tarzan's Desert Mystery (Tarzanin erämään seikkailut) (1943)
Ohjaus: Wilhelm Thiele
Käsikirjoitus: Edward T. Lowe Jr.
Näyttelijät: Johnny Weissmuller, Johnny Sheffield, Nancy Kelly, Otto Kruger, Joe Sawyer, Lloyd Corrigan, Robert Lowery, Frank Puglia, Philip Van Zandt
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 121
Pisteet: ***+
Jane on edelleen Euroopassa hoitamassa haavoittuneita sotilaita toisen maailmansodan ollessa yhä käynnissä. Hän pyytää kirjeitse Tarzania (Johnny Weissmuller) lähettämään malarialääkettä, jotta voisi auttaa paremmin viidakosta palanneita sotilaita. Tarzanilla on oma reseptinsä, johon hän tarvitsee erikoiskasveja kaukaa erämaan takaa. Poika (Johnny Sheffield) suostuttelee Tarzanin ottamaan hänet ja Cheehat-simpanssin mukaansa, vaikka matkasta tulee vaarallinen. Erämaassa he kohtaavat ulkomaalaisen naisen, Connie Brycen (Nancy Kelly), jonka auttavat läheiseen kaupunkiin. Siellä he saavat selville natsien salaiset suunnitelmat ja joutuvat jahdatuiksi. Lopulta heidän on paettava viidakkoon, jossa kuhisee vaarallisia eläimiä, kuten jättiläishämähäkki.
Selkeästi parempi kuin Tarzan Triumphs, muttei kuitenkaan pisteiltään hirveästi sen parempaa tasoa, plussa piti kolmen tähden lisäksi kuitenkin antaa. Tämä on RKO Picturesin toinen Tarzan-elokuva. Tekijöinä on osin sama porukka kuin Tarzan Triumphissa, mutta juoneltaan tämä oli selkeästi kekseliäämpi. Jo pelkkä aavikolle sijoittaminen piristi menoa selkeästi. Lopusta puuttui kuitenkin kunnon meno ja meininki. Toki sieltä löytyi jättiläiseläimiä ja ihmissyöjäkasvi, mutta jotain heimokansaa sinne olisi kyllä kaivannut, joita Tarzan ja viidakon eläimet olisivat talloneet kunnolla. Tai sitten edes enemmän natseja tapettavaksi, nyt niitä oli vain pari tässä. Lopussa nähty hämähäkki oli kyllä oikein mainio.
Tarzan Triumphissa nähty Frances Gifford on vaihtunut tässä Nancy Kellyyn, joka onkin huomattavasti parempi näyttelijä. Hän jopa pääsee hivenen samalle tasolle Maureen O'Sullivanin kanssa, tosin väin vähän. Cheetah-simpanssi sai tässä hieman parempia huumorikohtauksia kontolleen kuin Tarzan Triumphissa, joten siinäkin mielessä tämä oli parempi Tarzan-elokuva. Kyllähän näitä katselee mieluusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti